Πρόβλημα στο πληκτρολόγιο ανακάλυψαν οι χρήστες του Touch Cover.

Σύμφωνα με αναφορές αρκετών χρηστών στα Surface Forums, η άκρη του πληκτρολογίου στο σημείο που ενώνεται μαγνητικά με το Surface φαίνεται πως «ανοίγει» στα δυο μετά από λίγες μόνο ημέρες χρήσης, αποκαλύπτοντας ένα καλώδιο στο εσωτερικό του. Το ίδιο το πρόβλημα έχει επιβεβαιώσει ένας συντάκτης του The Verge καθώς και ένας προγραμματιστής της Microsoft.

Το πρόβλημα φαίνεται να προκαλείται από την φυσιολογική χρήση της συσκευής και πιθανότατα οφείλεται στον λανθασμένο σχεδιασμό του αφού δεν μπορεί να στηρίξει σωστά το βάρος του Surface. Όπως εξηγεί ένα μέλος στο Surface Forum, «πιστεύω πως το πληκτρολόγιο μπορεί να «χαλαρώσει» εύκολα αν η οθόνη λυγίσει προς τα πίσω, αν για παράδειγμα τοποθετήσετε την συσκευή στα πόδια σας ή στο κρεβάτι σας ενώ είστε ξαπλωμένοι». Σε μια τέτοια περίπτωση συνιστάται να αποσυνδέετε το πληκτρολόγιο από το Surface.

Το κόστος του πληκτρολογίου ανέρχεται στα 90 δολάρια, αν και προς το παρόν η εταιρεία έχει ήδη αντικαταστήσει κάποια ελαττωματικά Touch Covers.

Η Microsoft δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό οπότε δεν γνωρίζουμε αν το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματική παρτίδα ή επηρεάζει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής της. Το γεγονός πάντως πως οι αναφορές έρχονται και από το Ηνωμένο Βασίλειο μάλλον σημαίνει πως το πρόβλημα είναι γενικό.