Η νέα σειρά της HTC Desire, απευθύνεται προς το παρόν μόνον στην αγορά της Ινδίας.

Το HTC Desire SV είναι εξοπλισμένο με οθόνη 4.3 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, 768ΜΒ μνήμης RAM, 4GB αποθηκευτικό χώρο και κάμερα 8 megapixel. Υποστηρίζει την χρήση δυο διαφορετικών καρτών SIM και χρησιμοποιεί την έκδοση 4.0.4 του λειτουργικού Android με Sense UI 4.1.

«Η HTC πάντα πίστευε στην δημιουργία smartphones που όχι μόνο προσφέρουν τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμό, αλλά κάνουν την ζωή μας λίγο πιο εύκολη» δήλωσε ο Fasal Siddiqui, επικεφαλής της HTC Ινδίας. «To HTC Desire SV ενσαρκώνει αυτό το σκεπτικό σε ένα σέξι, δυναμικό πακέτο που προσφέρει μεγάλη αξία την οποία οι καταναλωτές θα λατρέψουν».

Αν και με τέτοια χαρακτηριστικά το δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακριβώς ως «low-end» συσκευή, η HTC πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει πως θέλει να επικεντρωθεί μόνο στην κατασκευή συσκευών υψηλών επιδόσεων.

Γιατί λοιπόν συνεχίζει να κατασκευάζει συσκευές με μειωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά; Το πιο πιθανό είναι η HTC να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσει καταναλωτές από τις αναδυόμενες αγορές, ώστε αυξήσει τόσο την διείσδυση των συσκευών της, όσο και τα έσοδα της.

Ήδη η HTC έχει κυκλοφορήσει δυο ακόμα συσκευές με υποστήριξη δυο SIM, το HTC Desire V και το HTC Desire VC, η νέα της πρόταση όμως λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων της είναι και αισθητά πιο ακριβή, στα 22.590 Rs, περίπου 326 ευρώ.

Το Desire SV θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ινδία, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το αν θα γίνει διαθέσιμο και στις υπόλοιπες αγορές στο μέλλον.