Το Facebook ανακοίνωσε την λειτουργία , λειτουργία η οποία θυμίζει το retweet που συναντάμε στο Twitter.


Η λειτουργία αυτή σύντομα θα σας επιτρέπει να κάνετε αναδημοσίευση στο προφίλ σας τα σχόλια, τις φωτογραφίες και τα links των φίλων σας, θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο τη δυνατότητα «retweet» που συναντάμε στο Twitter.

Η ανακοίνωση της λειτουργίας αυτής δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Το mobile share ήταν μια από τις δυνατότητες που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η ενσωμάτωση της είχε ανακοινωθεί, έστω και άτυπα από το Σεπτέμβριο, όταν ένας manager του κοινωνικού δικτύου είχε πει πως «θέλω να την χρησιμοποιήσω». «Φτιάχνουμε προϊόντα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε».

To Facebook βέβαια πάντα ήταν υπέρ της προσωπικής ενημέρωσης των προφίλ των χρηστών κι όχι το «τυφλό» sharing συνδέσμων, όπως φαίνεται όμως τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει.

Αρχικά το κοινωνικό δίκτυο χαρακτήρισε, σε ερώτηση του TechCrunch, τη νέα αυτή δυνατότητα ως «δοκιμή», όμως παραδέχτηκε πως δεν πρόκειται για δοκιμή και πως όλοι οι χρήστες κινητών συσκευών θα την αποκτήσουν σύντομα.

Για να δοκιμάσετε το mobile share, μπορείτε να μπείτε από το κινητό σας στη διεύθυνσηm.facebook.com και να βρείτε μια οποιαδήποτε ανάρτηση, φωτογραφία ή link στο feed σας.