samaras_ko_nd_20121104_01Την επομένη της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙΙ, με 153 «ναι», 128 «όχι», 18 «παρών» και επτά διαγραφές βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αναζητούν στον κυβερνητικό συνασπισμό. >>>

Ο πρωθυπουργός εξετάζει ήδη τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, καθώς η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην ατζέντα βρίσκεται ο ανασχηματισμός, ενώ υπό διαπραγμάτευση με τους κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται η μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, ήδη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντηθεί, για τον ίδιο λόγο, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά να ζητά αλλαγή δύο στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση και μεγαλύτερη συμμετοχή. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται η αναδόμηση των κ.κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη και η συμμετοχή των Κυριάκου Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη στη νέα κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει ευρωπαϊκό αέρα και σε αυτό θα ενταχθούν τεχνοκράτες, αλλά και πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.