Την πεποίθηση ότι αν δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές στη Θεσσαλονίκη, τότε τα πλοία των διεθνών ναυτιλιακών γραμμών θα «πειστούν» σταδιακά να μη διασχίζουν το Γιβραλτάρ κατευθυνόμενα προς το Ρότερνταμ, αλλά να προτιμούν το βορειοελλαδικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκφράζει η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). >>>
Οι εξαγωγείς υποστηρίζουν -μεταξύ άλλων- ότι μέσω Θερμαϊκού το μεταφορικό κόστος μπορεί να είναι κατά 40% μικρότερο, γεγονός που αποτελεί μεγάλο δέλεαρ.

«Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονες ολοκληρωμένες δομές εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως συνδυασμένες μεταφορές με επίκεντρο την αξιοποίηση του Λιμένα Θεσσαλονίκης, του σιδηροδρομικού δικτύου και τη δημιουργία ενός διαμετακομιστικού κέντρου, θα καταφέρουμε να πείσουμε σταδιακά τα εμπορικά πλοία [...]να έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και [...]να μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, πχ. μέσω του Άξονα 10 απευθείας μεταφορά στο Μόναχο», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς και προσθέτει: 
«Κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση των υποδομών σε περιφερειακό επίπεδο, εκεί όπου βρίσκεται η δυναμική, ως προϋπόθεση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας».