festival_kinhmatografou_SYNENTEYKSH_TYPOY_ME_AFORMH_THN_ANAKOINONSH_THS_TAINIOTHHKHS_PAROY_03-11-2012Όνειρο ζωής ήταν, για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη, η δημιουργία Ταινιοθήκης. Αύριο το μεσημέρι, με τα εγκαίνια της Ταινιοθήκης στο Μουσείο Κινηματογράφου, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. >>>

festival_kinhmatografou_SYNENTEYKSH_TYPOY_ME_AFORMH_THN_ANAKOINONSH_THS_TAINIOTHHKHS_PAROY_03-11-2012_04Ο ίδιος ο κ. Εϊπίδης χαρακτήρισε τη δημιουργία «σχέδιο ζωής». Είπε πως είναι «ένας τρόπος να πει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ‘ευχαριστώ’ στη Θεσσαλονίκη, για τον υπέροχο τρόπο που του φέρεται η πόλη εδώ και 53 χρόνια». Πρόσθεσε πως είναι σημαδιακό που μια τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, που έγινε η παρουσίαση της Ταινιοθήκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ήταν ηλιόλουστη…

«Η Ταινιοθήκη αγοράστηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης για να συνδεθεί η πόλη ακόμη περισσότερο με τον κινηματογράφο», δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

festival_kinhmatografou_SYNENTEYKSH_TYPOY_ME_AFORMH_THN_ANAKOINONSH_THS_TAINIOTHHKHS_PAROY_03-11-2012_02Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε παρουσία του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Ο κ. Γαβράς υπογράμμισε πως η Ταινιοθήκη είναι «ένας τρόπος για να σωθούν οι παλιές ταινίες και να καταφέρουμε να γνωρίσουμε πως λειτουργούσε η κοινωνία και οι δομές της πριν από 50, ακόμη και 100 χρόνια».

Η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί με αφιερώματα. Το εισιτήριο θα ΄ναι ιδιαίτερα χαμηλό (3-4 ευρώ), ενώ με την cinecarta του Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι μόλις 1 ευρώ.

festival_kinhmatografou_SYNENTEYKSH_TYPOY_ME_AFORMH_THN_ANAKOINONSH_THS_TAINIOTHHKHS_PAROY_03-11-2012_03