Κοινή κίνηση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της Θεσσαλονίκης για το μετρό

dimotiko_simboulio_05Κοινή πρόταση, να καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης αγωγές κατά παντός υπευθύνου για το θέμα του μετρό, κατέθεσαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι. >>>

 

Την πρόταση κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Υπερκομματικό Δημοτικό Ψηφοδέλτιο», Στέλιος Παπαθεμελής και «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Στάθης Αβραμίδης.

Όπως υπογραμμίζουν, ο δήμος μπορεί να καταθέσει αγωγή τόσο για τα διαφυγόντα έσοδα που ο ίδιος έχει από δημοτικά τέλη εξαιτίας των εργοταξίων του μετρό, όσο και εκπροσωπώντας τους δημότες του, οι επαγγελματικές δραστηριότητες των οποίων έχουν πληγεί από τη λειτουργία αυτών των εργοταξίων.

Στην πρόταση τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων   επισημαίνουν ότι:

  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την απόφαση 2897 του 2007, η οποία έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο, έχει αναγνωρίσει έμπρακτα τη βλάβη που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη.
  • Η διατήρηση της κατάστασης δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στους περιοίκους των σταθμών, αλλά και διαφυγόντα έσοδα στον ίδιο το δήμο, που ήδη ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι προτείνουν να δοθεί στις υπηρεσίες του δήμου εντολή, ώστε να στοιχειοθετήσουν τη βλάβη που έχει υποστεί ο δήμος από την κατάσταση και να αξιολογήσουν το ύψος της βλάβης, την οποία έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις, που ο ίδιος ο δήμος αναγνωρίζει ότι έχουν πληγεί από τα έργα.

Ζητούν, ακόμη, από τις υπηρεσίες του δήμου, να παρουσιάσουν εντός ενός μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την άσκηση από πλευράς του δήμου, ως συλλογικού εκφραστή του συμφέροντος της πόλης και των κατοίκων της, αγωγών για την ικανοποίηση των βλαβών, που έχουν προκληθεί από την αθέτηση των δεσμεύσεων, οι οποίες είχαν αναληφθεί για την ολοκλήρωση των έργων.

Σχόλια