Την παραίτηση των πρυτανικών αρχών αν δεν μπορούν να υπερασπιστούν το ΑΠΘ ζητά η Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της καταδικάζει κάθε πιθανή παρέμβαση εξωπανεπιστημιακών παραγόντων στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ όπως και ενδεχόμενη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του. >>>


Η νεολαία του Συνασπισμού εκφράζει, επίσης, την αλληλεγγύη της στον αγώνα στο σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων.

Αφορμή για την ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού στάθηκε η παρέμβαση της εισαγγελίας που ζητά, μετά από έγγραφο των πρυτανικών αρχών το οποίο συνυπογράφουν καθηγητές και κοσμήτορες, για να λήξει η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, από τους εργολαβικούς υπαλλήλους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με βάση το έγγραφο των πρυτανικών αρχών, ο εισαγγελέας ζήτησε παρέμβαση της αστυνομίας.

"Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή όσων θεωρούν πως υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή που μένει είναι η παραίτηση", τονίζεται στην ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού.