Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει συμμάχους τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος.

Ο κος Βενιζέλος κάνει λόγο για ένα μεγάλο δίλημμα: «Από τη μία πλευρά υπάρχει η πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη το απόλυτο αδιέξοδο». Επιπλέον, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, σε περίπτωση ανασχηματισμού.

Αναφερόμενος στον κύριο Τσίπρα και την στάση που κράτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες εβδομάδες, ο κος Βενιζέλος αφού τον χαρακτήρισε «αδύναμο», επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους.

«Δεν έχει συμμάχους εκτός αν θεωρεί τέτοιους τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καν της μόδας πλέον, γιατί, δυστυχώς, ο εκφασισμός της κοινωνίας αναδεικνύει ως φαινόμενο μιας κακής μόδας τη Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις διαφωνίες και τα «παρατράγουδα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος δεν διστάζει να πει ότι «υπάρχουν πολλοί που ανέλαβαν εργολαβικά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ» και ξεκαθαρίζει : «Εγώ θεωρώ καθήκον μου να μην αφήσω κανέναν να επικαθορίσει με την προσωπική του στρατηγική τη μοίρα της παράταξης και του τόπου».