Η οικονομική κρίση και οι συγκυρίες της φετινής σεζόν έχουν κάνει πολλές από τις ομάδες της Super League να στραφούν στις ακαδημίες τους.
Σύμφωνα με το overlap.gr. “το φαινόμενο Πανιώνιος” είναι κάτι το διαφορετικό. Στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Πανθρακικό, “τα μωρά του Ελευθερόπουλου” κατάφεραν να δείξουν πως εκτός από ταλέντο έχουν και χαρακτήρα που θα ζήλευαν ακόμα και οι επί χρόνια επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Παιχνίδι με παιχνίδι οι Νεοσμυρνιώτες ανεβαίνουν επίπεδο και αποκτούν εμπειρίες. Τα παιδιά που μέχρι πέρυσι αγωνίζονταν στην ομάδα της Κ20, έχουν γίνει άντρες με εγωισμό και προσωπικότητα και κυνηγάνε τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κάτι που έγινε και στον αγώνα του Σαββάτου με το γκολ του Αραβίδη στο 87′.

Σίγουρα οι προσδοκίες μεγαλώνουν συναρτήσει των αποτελεσμάτων. Όταν μία ομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών της να είναι τα 23,2 χρόνια, δεν απαιτείς, ούτε περιμένεις κάτι το αναπάντεχο και το εκθαμβωτικό από πλευράς θεάματος. Κι όμως “τα μώρα” κατάφεραν να καταρρίψουν και αυτό τον μύθο παίζοντας κατά διαστήματα καλό και πάνω απ” όλα ουσιαστικό ποδόσφαιρο, κάτι που λείπει από τις περισσότερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Συμπέρασμα

Φτάνοντας στην 8η αγωνιστική, κοιτάς τη βαθμολογία και βλέπεις τον Πανιώνιο να στρογγυλοκάθεται στη 2η θέση. Γιατί λοιπόν να σου προκαλέσει περιέργεια, από τη στιγμή που είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, λειτουργεί στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαϊκών συλλόγων που βασίζονται κατ” αρχήν στις ακαδημίες τους και έχει έναν προπονητή, νέο σε ηλικία, γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας και με όρεξη για δουλειά.

Αυτό είναι το φαινόμενο Πανιώνιος. Το φαινόμενο, που μας έχει τραβήξει την προσοχή από την πρώτη κιόλας αγωνιστική και απ” ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει μέχρι την τελευταία και γιατί όχι και την επόμενη χρονιά, και μετά από δύο χρόνια και μετά από τρία… Το μέλλον τους ανήκει…

ΠΗΓΗ: Overlap.gr
Από τον/την Newsroom