Σε δίωρο αποκλεισμό του κόμβου της Σίνδου, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αποφάσισε να προχωρήσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.>>>


 Οι εργαζόμενοι στο ΑΤΕΙ-Θ διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να σταματήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων που επί χρόνια μεταφέρουν το προσωπικό προς και από το ίδρυμα.

Οπως εξηγεί στο Αθηναϊκο΄- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Τσίτσης, το ΑΤΕΙ-Θ, εδώ και χρόνια, έπειτα από διαγωνισμό, νοίκιαζε τρία λεωφορεία τα οποία κάθε πρωί μετέφεραν το προσωπικό στο ίδρυμα από το Φοίνικα, την Τούμπα και περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα ίδια λεωφορεία επέστρεφαν τους εργαζομένους το μεσημέρι στις περιοχές από τις οποίες τους παραλάμβαναν το πρωί.

«Ο όγκος των φοιτητών που μετακινούνται από και προς το ίδρυμα υπερβαίνει τις 27.000. Το πρώτο λεωφορείο ξεκινάει στις 6.25 π.μ. από το Ν. Σ. Σταθμό και είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει το προσωπικό του ιδρύματος, το οποίο υπερβαίνει τα 500 άτομα, συγχρόνως με τους φοιτητές. Τα επόμενα λεωφορεία ξεκινούν μετά τις 7 (σ.σ. οι εργαζόμενοι πιάνουν δουλειά στις 7)», αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωση. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η απόσταση του ΑΤΕΙ-Θ από το κέντρο της πόλης, που είναι 18 χλμ., σημαίνει αφάνταστη ταλαιπωρία των εργαζομένων για τη μετάβασή τους στο ίδρυμα με άλλα μέσα, αλλά και επιπλέον οικονομική αιμορραγία.