Καλύτερα να με σφάξετε παρά να με βιάσετε τους έλεγε ο νεαρός Αιγύπτιος ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής στη χώρα μας.

Με πήγαν στο σπίτι του, όπου έχει και στάβλο για άλογα, γουρούνια και άλλα ζώα. Μου δέσανε την αλυσίδα με λουκέτο στον λαιμό. Την άλλη άκρη τη δέσανε με έναν χαλκά αλόγου. Και άρχισαν να με χτυπάνε με κλωτσιές και γκλομπ. Απειλούσαν ότι θα με βιάσουν. Τότε εγώ, έπεσα στα πόδια τους και τα φιλούσα για να μην το κάνουν. “Καλύτερα να με σφάξετε”, τους είπα».

Ανατριχίλα προκαλεί η εξομολόγηση του 29χρονου Αιγύπτιου που βασανίστηκε από το αφεντικό του και βρέθηκε δεμένος σε δέντρο την περασμένη Κυριακή, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας. Ο Ουαλίντ κινδυνεύει πλέον με απέλαση, ενώ τέσσερα άτομα κατηγορούνται για κακούργημα.

«Το πρωί του Σαββάτου, όταν τελείωσα τη δουλειά μου, ήθελα να φύγω. Στο μαγαζί ήταν το αφεντικό και ο γιος του. Μου είπαν να περιμένω να πληρωθώ, γιατί ήδη μου χρωστούσαν δύο μήνες», διηγήθηκε ο 29χρονος στον πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Έθνος».

Ο χρόνος για τον Ουαλίντ σταμάτησε λίγο αργότερα: «ενώ περίμενα να πληρωθώ, ξαφνικά το αφεντικό μου άρχισε να με χτυπάει. Το ίδιο και ο γιος του. Σε αυτούς προστέθηκε και ένας φίλος τους, που έτυχε να περνάει απέξω», συνέχισε ο Αιγύπτιος μετανάστης, τον οποίο το 54χρονο αφεντικό του κατηγορεί ότι έκλεψε 12.000 ευρώ.

Στην παρέα των βασανιστών, που είχε στήσει... γλέντι με κρασιά και φαγητά την ώρα που χτυπούσαν τον Αιγύπτιο, προστέθηκε και ένας Αλβανός φίλος του φούρναρη. Ακολούθησαν μαρτυρικές στιγμές, με τους τέσσερις να μεθούν και να τον βασανίζουν. Όταν οι ώρες πέρασαν, ο φούρναρης έφυγε για να ανοίξει το μαγαζί του, ενώ υποσχέθηκε... δεύτερο γύρο στον 29χρονο μόλις θα επέστρεφε.

«Όταν έμεινα μόνος στον στάβλο, τα ποντίκια έκαναν πάρτι. Χτυπώντας με τα πόδια μου κάποιες πέτρες, κατάλαβα ότι μια πέτρα κουνιόταν. Με αυτήν έσπασα τον χαλκά και απελευθερώθηκα. Με πολύ κόπο κατάφερα να βγω στον κεντρικό δρόμο, όπου με βρήκαν λιπόθυμο», καταλήγει ο Ουαλίντ.

Ο 29χρονος –που ήρθε στην χώρα μας πριν από δύο χρόνια και το τελευταίο έτος ζει και εργάζεται στη Σαλαμίνα- εξακολουθεί να κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και αντιμετωπίζει την απέλαση, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν...