Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τους βουλευτές ''αντάρτες'' όχι μόνο εκτός Κ.Ο αλλά και εκτός ΠΑΣΟΚ .

Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Ωστόσο, διαφορετική είναι η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος μπορεί να ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο. Χαρακτηρίζουν τη στάση του υπεύθυνη και χαιρετίζουν τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για το γεγονός ότι πειθάρχησε στην απόφαση της Κ.Ο. του Κινήματος. Ενώ, εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει έναν συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο.Την ίδια στιγμή, βέβαια, βάζουν ως προϋπόθεση να απευθυνθεί σε όσους κινούνται στην κατεύθυνσης της διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής. Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.