Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ έδωσε συγκεκριμένες διευκρινήσεις για το πώς συλλήφθηκε στο Περιστέρι ο γνωστός κακοποιός.

Ο Μακρυγιάννης αναζητείτο από τις αρχές από τον Αύγουστο του 2012, μετά από παραβίαση της τακτικής άδειας από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας όπου εξέτιε ποινή τέσσερις φορές ισόβιας κάθειρξης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χ. Μανούρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τη σύλληψη του δραπέτη Μ. Μακρυγιάννη, ο οποίος αναζητείτο από τις αρχές από τον Αύγουστο του 2012, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή τέσσερις φορές ισόβιας κάθειρξης.

Η ποινή του είχε επιβληθεί συγχωνευτικά για αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστείες, σύσταση συμμορίας, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία με χρήση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εκμετάλλευση πόρνης, ναρκωτικά για ιδία χρήση και απόδραση.

Ο κ. Μανούρας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να σας ανακοινώσω τη σύλληψη του δραπέτη του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Μιχάλη Μακρυγιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Αττικής. Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, καθώς και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ).

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχε αποδράσει άλλες τέσσερις φορές. Στο ίδιο διαμέρισμα συνελήφθη και μία 63χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία». Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες, πολλά κινητά τηλέφωνα, πλαστό δελτίο ταυτότητας, καθώς και χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ. Επίσης, από διάφορες περιοχές της Αττικής προσήχθησαν δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις. Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.

Εξάλλου, από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, κατά το χρονικό διάστημα που ήταν δραπέτης, διέπραξε με συνεργό του ληστείες τραπεζών, στη Νεμέα, στην Αταλάντη, στο Πόρτο Χέλι και στην Αιγείρα Αχαΐας.


Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως δήλωσε ο κ. Μανούρας.