ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν 48ωρη απεργία ως διαμαρτυρία για το πακέτο των δυσβάστακτων μέτρων που πρόκειται να ψηφιστούν.

Το «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Την Δευτέρα και την Τρίτη δεν θα κινηθούν το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, όπως για την ώρα έχουν αποφασίσει ενώ απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι αυτά τα μέσα δεν θα λειτουργήσουν (για κάποιες ώρες) και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Λεωφορεία και τρόλεϊ προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες. Και οι οδηγοί Ταξί εξετάζουν το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα αλλά την τελική απόφαση θα λάβουν σήμερα.

Οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ΟΤΟΕ , ο κλάδος θα συμμετάσχει τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, όσο και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.


Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί αφού οι συνεδριάσεις τους γίνονται μέχρι τις 10 π.μ. (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Η ΟΤΟΕ ζητεί την καταψήφιση «των μνημονιακών μέτρων» και την εφαρμογή μιας πολιτικής «που θα δίνει πραγματική διέξοδο για την κοινωνία, για την οικονομία, για τον άνθρωπο».

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.