Έχω συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα, δήλωσε από το βήμα της τρίτης ελληνογερμανικής συνάντησης ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Ανασκεύασε, με αυτόν τον τρόπο, τις δηλώσεις που είχε κάνει χθες κι είχαν ξεσηκώσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. >>>


Ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, είχε πει χθες ότι 3.000 εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1.000 άτομα. 

«Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα, το οποίο προβλέπει πολλές αρμοδιότητες» συνέχισε την Πέμπτη ο κ. Φούχτελ και πρόσθεσε πως «χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

«Πρέπει να υπάρξει τόλμη στη λήψη αποφάσεων και εκεί μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Με το προσωπικό που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει, αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφείς αρμοδιότητες, ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με παραγωγικό τρόπο. Για να λειτουργήσει η οικονομία απαιτούνται σωστές διοικητικές δομές. Αυτές είναι και η καλύτερη εγγύηση για να προχωρήσει μια αναπτυξιακή πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ.