Ο διεθνής Κερκυραίος διαιτητής ζήτησε απο τον Σοφιάν Σερφά να βάλει το κολάν του γεγονός που προκάλεσε την αποβολή του από τον αγώνα της Θράκης με την Skoda Ξάνθη.
"Αισθάνομαι ακόμη πολύ περίεργα και ταυτόχρονα απογοητευμένος και στεναχωρημένος για το ότι έγινε χθες στην Ξάνθη με την αποβολή μου", ήταν το πρώτο σχόλιο του Σερφά στην επικοινωνία του Sport24.gr για να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένος στην συνέχεια.
"Και να εξηγήσω το γιατί. Πρώτα από όλα είμαι στεναχωρημένος γιατί με την αποβολή μου άφησα την ομάδα μου με παίκτη λιγότερο από το 23'. Για αυτό και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους συμπαίκτες μου και από όλους στην ομάδα του Πανθρακικού.
Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω πως ήταν κάτι για το οποίο ειλικρινά δεν έφταιξα και ακόμη και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο διαιτητής (σ.σ. Κάκος) μου έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθώ. Ακόμη και η πρώτη κίτρινη κάρτα που μου είχε δείξει ούτε δέκα λεπτά νωρίτερα (σ.σ. στο 14') ήταν θεωρώ άδικη γιατί βρίσκω μόνο την μπάλα και όχι τον αντίπαλό μου.
Ωστόσο ήταν μία απόφασή του και την σεβάστηκα όπως και όσον αφορά και για την δεύτερη κίτρινη κάρτα που μου έδειξε. Ήταν κάτι όμως που έκανε αφού μου το ζήτησε ο ίδιος. Το γεγονός να βγάλω το κολάν μου γιατί όπως μου εξήγησε ήταν λευκό ενώ το σορτσάκι της στολής μας ήταν πράσινο.
Για αυτό και βγήκα εκτός αγωνιστικού χώρου και το έβγαλα. Κάτι που δεν κράτησε ούτε 5'' και εκτός των άλλων δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Και αφού έκανα αυτό που μου Και αφού έκανα αυτό που μου ζήτησε ήρθε και μου έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφού πρώτα είχε μιλήσει με τον τέταρτο διαιτητή".
Ο Σερφά σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε στο τι του είπε ο Λαδάκης, που ήταν και αρχηγός του Πανθρακικού στο χθεσινό παιχνίδι, λέγοντας: "Η απόφασή του για να μου δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα είχε να κάνει με το ότι όπως μου είπε ο Λαδάκης το έκανα μπροστά στην κερκίδα όπου βρίσκονταν φίλαθλοι της Ξάνθης.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήθελα να τους προσβάλω. Δεν ήμουν γυμνός από κάτω ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάω στα αποδυτήρια και να αφήσω την ομάδα μου με παίκτη λιγότερο για περισσότερο χρόνο. Ήταν κάτι εξάλλου που δεν μου το διευκρίνισε ο διαιτητής το αν θα έπρεπε να πάω ή όχι στα αποδυτήρια. Μου ζήτησε απλώς να βγάλω το κολάν όπως και το έκανα".
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ωστόσο θυμήθηκε και το πώς είχε αγωνιστεί την περασμένη Κυριακή στην Κομοτηνή στην νίκη του Πανθρακικού επί του Αστέρα Τρίπολης με διαιτητή τον Στυλιάρα. "Εξάλλου και στο προηγούμενο παιχνίδι με το Αστέρα Τρίπολης στην έδρα μας είχα αγωνιστεί με ένα κολάν μπλουζάκι και ο διαιτητής δεν είχε κανένα πρόβλημα".
Κι όσο για το αγωνιστικό κομμάτι και την ισοπαλία του Πανθρακικού στα Πηγάδια με την Skoda Ξάνθη ο Σερφά τόνισε: "Η ισοπαλία που πήραμε σε ένα ντέρμπι σίγουρα αποτελεί ένα θετικό αποτέλεσμα για μας αν και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στην φάση με τον Μπαϊκαρά. Παρόλα αυτά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν χάσαμε και δεν δεχθήκαμε γκολ κάτι που σίγουρα είναι σημαντικό".
Ενώ για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την μάχη της παραμονής του Πανθρακικού στην Super League ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός υποστήριξε: "Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Μπορεί να είμαστε στις τελευταίες θέσεις αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα παραμείνουμε στην κατηγορία καθώς διαθέτουμε καλή ομάδα".
Τέλος για το παιχνίδι της επόμενης Δευτέρας με τον Άρη στην Κομοτηνή όπου θα απουσιάσει σχολίασε: "Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο παιχνίδι. Ο Άρης έχει καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα αν θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο τους τρεις βαθμούς της νίκης".


Από τον/την Newsroom