"Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ", έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα στον λογαριασμό του στο Twitter, λίγο αφότου μεγάλα αμερικανικά δίκτυα τον έχρισαν νικητή της εκλογικής αναμέτρησης, με βάση τα διαθέσιμα αποτελέσματα. >>>

Ομπάμα ξανά, λοιπόν, στις ΗΠΑ. Μια πενταετία που δεν πρόσφερε και κάτι ιδιαίτερο στον πλανήτη, που "κάτι" πρόσφερε στους αμερικανούς, προτιμήθηκε από το άγνωστο του Μιτ Ρόμνεϊ... Το μη χείρον, βέλτιστον!
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος έστειλε άλλο ένα τουίτ: "Είμαστε όλοι μαζί. Με αυτόν τον τρόπο κάναμε προεκλογική εκστρατεία. Αυτοί είμαστε. Σας ευχαριστώ", έγραψε ο Ομπάμα.
Σε άλλο του μήνυμα απλώς ανέβασε μια φωτογραφία του με την σύζυγό του Μισέλ και τη συνόδευσε με την λεζάντα "Άλλα τέσσερα χρόνια".
Με έξαλλους πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν τα νέα της επανεκλογής, οι οπαδοί του πλανητάρχη, ενώ ακόμη και το Empire State Building στη Νέα Υόρκη «βάφτηκε» μπλε, στο χρώμα των Δημοκρατικών.

Τι σημαίνει η νίκη Ομπάμα για μας;
Για να λέμε και του... στραβού το δίκαιο, για την Ελλάδα η εκλογή Ομπάμα είναι, μάλλον, καλή. Ο "πλανητάρχης" έχει ταχθεί κατά της λύσης του ΔΝΤ και υποστηρίζει πιο δραστικές λύσεις. Είναι, δε, από τους πολιτικούς ηγέτες που πιστεύει ότι το πρόβλημα του Χρέους είναι πολιτικό και σε αυτό αρμόζουν πολιτικές λύσεις. 
Πάντως, στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ασχολήθηκε με τον υπόλοιπο πλανήτη: "Είμαστε μια αμερικανική οικογένεια και στεκόμαστε όλοι μαζί σαν ένα έθνος. Σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα", είπε ο Ομπάμα, μιλώντας ενώπιον οπαδών του στο Σικάγο.
Και συνέχισε: "Απόψε εσείς ο αμερικανικός λαός μας θυμίσατε ότι η διαδρομή μας ήταν μακρά και ξέρουμε ότι τα καλύτερα πρόκειται να έρθουν για τις ΗΠΑ".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε "κάθε Αμερικανό που συμμετείχε σε αυτές τις εκλογές, όλους αυτούς που ψήφισαν για πρώτη φορά και εκείνους που περίμεναν πολλή ώρα στην ουρά, υπομονετικά για να ψηφίσουν".
Συνεχάρη τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράϊαν για την εκστρατεία τους και κατέληξε: "Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Ρόμνει για να δούμε πως θα προχωρήσει η χώρα".
Πίσω του άστραφταν τα φλας εκατοντάδων... iphone...

Η παραδοχή της ήττας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεγάλο νικητή της βραδιάς, τον Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο Μιτ Ρόμνεϊ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ενώπιον των οπαδών του που έχουν συγκεντρωθεί στην Βοστώνη. Ο Ρεπουμπλικάνος συνεχάρη τον πρόεδρο και ευχαρίστησε τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ μιλώντας στους οπαδούς του, στην Βοστώνη, δήλωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον συνεχάρη για τη νίκη.
Ο πρόεδρος και η ομάδα του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μια περίοδος προκλήσεων για την Αμερική και προσεύχομαι ο Ομπάμα να ηγηθεί του έθνους με επιτυχία, ανέφερε ο Ρόμνεϊ, απευθύνοντας παράλληλα ευχαριστίες στους οπαδούς του :«Είστε οι καλύτεροι!» τους φώναξε.
Δεν παρέλειψε φυσικά να ευχαριστήσει την οικογένειά του, ιδιαιτέρως τους γιους του και φυσικά την σύζυγό του, η οποία-όπως σημείωσε- θα ήταν «μια υπέροχη πρώτη κυρία».
Αυτή την ώρα, ο πλανητάρχης μιλά στους πανευτυχείς οπαδούς του που τον υποδέχθηκαν εν μέσω χειροκροτημάτων στο Σικάγο. Στο πλευρό του η σύζυγός του, Μισέλ και οι δυο του κόρες.