Ο Ντράγκι γνωστοποίησε ότι η οικονομική κρίση άρχισε να πλήττει και τη Γερμανία.

Οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι από τη Φραγκφούρτη, όπου εδρεύει η ΕΚΤ, συνέπεσαν με την ανακοίνωση έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία. Σύμφωνα με αυτές η ανάπτυξη που αναμένεται για τη γερμανική οικονομία δεν θα ξεπεράσει το 0,8% του γερμανικού ΑΕΠ τόσο για το 2012, όσο και το 2013. Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούσαν τη γερμανική ανάπτυξη στο 1,7%, ποσοστό που χρειάστηκε να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, καθώς η κρίση χρέους φαίνεται να επηρεάζει το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ντράγκι εξάλλου υπερθεμάτισε για άλλη μία φορά υπέρ της επαναγοράς ομολόγων που έχει συμφωνήσει- παρά τις γερμανικές αντιδράσεις- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι επωφελές και για την ίδια τη Γερμανία.

Στην προσπάθειά του να άρει τις γερμανικές επιφυλάξεις, τόνισε ότι η «απεριόριστη», όπως έχει συμφωνηθεί, αγορά ομολόγων δε σημαίνει ότι θα είναι και «ανεξέλεγκτη». Υπό αυτή την έννοια, ο κίνδυνος να σημειωθούν πληθωριστικές τάσεις λόγω του συγκεκριμένου προγράμματος- που αποτελεί και βασικό εφιάλτη του Βερολίνου- μειώνεται σημαντικά, σύμφωνα με τον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη.

Την άποψη ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει αρχίσει και πλήττει τις κραταιές οικονομίες της ευρωζώνης, διατύπωσε εξάλλου, όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg και ο κ. Μάριο Μπούτι, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτι, «τα προβλήματα των ευπαθών χωρών έχουν αρχίσει σταδιακά να επηρεάζουν και το υπόλοιπο της ένωσης».