Επιστροφή στα καθήκοντά τους για τους υπαλλήλους της καθαριότητας. Αυτό αποφάσισε ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, στη σημερινή, πρωινή συνεδρίαση. Οι κινητοποιήσεις, πάντως, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζονται. >>>


Στόχος των υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας είναι να δείξουν καλή θέληση και, κυρίως, να καθαρίσει η πόλη ενόψει των εορτών. Μάλιστα, πρότειναν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή και διοικητικοί υπάλληλοι, τους οποίους αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην πρωινή συνεδρίαση το παρών έδωσαν και στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας ενώ την απόφαση φέρεται να επικρότησε και η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Αύριο στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στο δημαρχείο για την συνέχιση του απεργιακού αγώνα.


Καλά κρατούν οι καταλήψεις
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντως, έχουν αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ως αντίδραση στο μέτρο της διαθεσιμότητας. 
Την προσεχή Τρίτη θα προχωρήσουν σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας και την Τετάρτη, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.. Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα ακολουθήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τους δυο δημοτικούς υπαλλήλους και τον δάσκαλο που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα θα συνεχιστούν οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων.