Στις παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας και στην αμοιβαία διάθεση για συνεργασία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, επισκεπτόμενος το πρωί τα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. >>>

Ο κ. Νίκολιτς δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος» από τις επαφές που είχε χθες με την ελληνική ηγεσία, η οποία όπως τόνισε «κατανοεί πολύ καλά τα σερβικά ζητήματα» και υποστηρίζει «πλήρως» την πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ. 
Υπογράμμισε ακόμη, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει τη διαμεσολάβηση της Σερβίας στις διαφορές που υπάρχουν «με τους βόρειους γείτονες της και τους δικούς μας νότιους γείτονες», τη FYROM και ότι, σε αυτή την περίπτωση, η Σερβία θα ανταποκρινόταν με καλή διάθεση και «θα εργαζόταν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης», ώστε η συνεργασία των τριών κρατών να αποτελέσει «το θεμέλιο των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης».
Τόνισε ότι «η Ελλάδα βιώνει μια κρίση, που δεν είχε βιώσει ποτέ άλλοτε» στη σύγχρονη ιστορία της, «μια κρίση που η Σερβία ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια». Σημείωσε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία βρίσκονται στη δεύτερη θέση, είναι όλες επιτυχημένες και δραστηριοποιούνται θετικά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «η Σερβία μπορεί να αποτελεί γέφυρα μεταξύ της δύσης κα της ανατολής, βορρά και νότου».
Ο πρόεδρος της Σερβίας έγινε δεκτός με τιμές στα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιτενλικ και αναφέρθηκε στην κοινή ιστορία που ενώνει τους δύο λαούς, της Ελλάδας και της Σερβίας, μνημονεύοντας την περίθαλψη και τη βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στους σέρβους στρατιώτες, στη διάρκεια του Α΄ΠΠ. 
Στη συνέχεια, άναψε το καντήλι στον ηρώο των νεκρών σέρβων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών και ξεναγήθηκε από τον ηλικιωμένο φύλακα του σερβικού τομέα των κοιμητηρίων, Τζόρτζι Μιχαήλοβιτς, εκφράζοντας την ελπίδα «ποτέ ξανά να μην υπάρξουν θύματα πολέμων». Στη συνέχεια χαιρέτησε Σέρβους επισκέπτες των κοιμητηρίων και συνομίλησε μαζί τους.
Ο κ. Νίκολιτς αναχώρησε για την Ουρανούπολη, προκειμένου να επισκεφθεί το 'Αγιον Όρος. Στον Σέρβο πρόεδρο θα γίνει επίσημη υποδοχή στις Καρυές από την Ιερά Κοινότητα. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί την Ι.Μ. Χιλανδαρίου, όπου διαβιώνουν σερβικής καταγωγής μοναχοί. 
Αύριο, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και το νησί Βίδο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για το θάνατο των χιλιάδων σέρβων στρατιωτών στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.