Ανασχηματισμό και όχι εκλογές δείχνει η προτίμηση του κόσμου όπως λέει νέα δημοσκόπηση

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό περιμένουν οι πολίτες κι όχι εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τα Παραπολιτικά, οι πολίτες στο ερώτημα «τι θα ήταν πιο ωφέλιμο να συμβεί για τη χώρα μετά την ψήφιση των μέτρων», απαντούν, 30,5% «ανασχηματισμός», 28,2% «να παραμείνει η κυβέρνηση ως έχει», ενώ το 29,8% ζητά πρόωρες εκλογές. Δεν απαντά το 11,5%.

Στην ερώτηση αν η ΔΗΜ.ΑΡ. πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση αφού δεν ψήφισε τα μέτρα, οι ερωτηθέντες απαντούν κατά 58,2% να μείνει, ενώ 32% να φύγει.

Σχετικά με το πακέτο των μέτρων και την πρωθυπουργική δήλωση πως «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν» και πως η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαπραγματεύσεων, οι ερωτηθέντες είναι κατηγορηματικοί. Το 73% πιστεύει πως υπήρχαν κι άλλα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ενώ το 21,2% ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν απαντά το 5,8%.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση ποια στάση έναντι των μέτρων θα επέλεγαν αν βρίσκονταν στη θέση των βουλευτών.

Το 69,7% θα καταψήφιζε το πακέτο των επώδυνων μέτρων έναντι 26,2% που θα το στήριζε, ενώ δεν απαντά το 4,1%. Εντυπωσιακό είναι όμως το αποτέλεσμα και στο ερώτημα «πιστεύετε ότι το να ανήκει η χώρα μας στην ευρωζώνη είναι ωφέλιμο ή επιζήμιο;»: Ωφέλιμο εκτιμά το 65,2% των ερωτηθέντων και επιζήμιο το 31%.

Σχόλια