Διαδηλωτές εκτός κι ένας ράθυμος και αδιάφορος Φούχτελ εντός. Αυτό είναι το τοπίο, σήμερα το πρωί, μέσα κι έξω από το συνεδριακό κέντρο  «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται ο Γερμανός επίσημος, για να λάβει μέρος στην «3η συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών – Δήμων – Πολιτών». >>>

Οι διαδηλωτές είναι μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ (δημοτικοί υπάλληλοι, από τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμαριά κι άλλους δήμους). Έχουν εξοργιστεί από τις δηλώσεις Φούχτελ για το ότι 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι στη Γερμανία κάνουν τη δουλειά 3.000 δημοτικών υπαλλήλων στην Ελλάδα.
Οι διαδηλωτές βρέθηκαν εκεί από το πρωί (είχε κάνει κάλεσμα και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του). Αρχικά βρίσκονταν εκτός των χώρων της ΔΕΘ, αλλά κατάφεραν να "σπάσουν" την αντίσταση διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο εκείνο και να περάσουν στους χώρους της ΔΕΘ. Οι διμοιρίες υποχώρησαν μπροστά στο συνεδριακό κέντρο κι εκεί, πλέον, διαδηλωτές και αστυνομικοί βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο.
Δεν αποφεύχθηκαν τα μικροεπεισόδια. Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό σε Γερμανό που πήγε να μπει στο κτίριο.
Τα ΜΑΤ επενέβησαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση, που έγινε λίγο πριν από τις 9 το πρωί και φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, ενώ απέτρεψαν την εισβολή των διαδηλωτών στο κτίριο που πίστευαν ότι βρισκόταν ο Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος όμως δεν είχε ακόμη μεταβεί εκεί.
Την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Φούχτελ, Γερμανίδα ευρωβουλευτής και ο Γερμανός πρόξενος βγήκαν να μιλήσουν στους διαδηλωτές, για να τους ηρεμήσουν.
Η κατάσταση είναι τεταμένη, με τους διαδηλωτές δίπλα στο κτίριο, αλλά και άλλους στη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, με αποτέλεσμα να μην διεξάγεται η κυκλοφορία στην οδό Εγνατία.