Την έντονη δυσαρέσκεια των δικαστικών λειτουργών εξέφρασε για άλλη μία φορά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, αφότου έγινε γνωστό πως ο κλάδος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του μέχρι τις 21 Νοεμβρίου. >>>


Όπως δήλωσε η κ. Θάνου, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για να εκφράσουν οι δικαστικοί λειτουργοί «την εντονότατη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους ... κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, που υπερψήφισαν την επιβολή των νέων και σε τόσο υψηλό ποσοστό (άνω του 20%) μειώσεων στο Συνταγματικά κατοχυρωμένο Μισθολόγιο των Δικαστικών Λειτουργών, το οποίο έτσι υπέστη συνολικό ποσοστό περικοπών άνω του 60%».

Η κ. Θάνου επισήμανε πως με αυτόν τον τρόπο «παραβιάζεται το Σύνταγμα (όπως γνωμοδότησε την 7η-11-2010 και η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αλλά και καθίσταται πλέον προβληματική η άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών, δεδομένου ότι οι δικαστές του πρώτου βαθμού θα έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές από 1.400 ευρώ έως 1.900 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να αναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών τους, κατά τις συχνές μεταθέσεις και αποσπάσεις για τη διαμονή και τις μετακινήσεις τους σε πόλεις άλλες έκτος της οικογενειακής τους εγκατάστασης, αφού οι δαπάνες αυτές δεν καλύπτονται από την υπηρεσία τους, όπως συμβαίνει με άλλους ισότιμους προς εκείνους κρατικούς λειτουργούς (όπως π.χ. οι βουλευτές)».