Οκτώ στους δέκα δικαιούχους των υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βγαίνουν «εκτός» από το Μάρτιο του 2013, καθώς θεσπίζονται νέα, αυστηρότερα κριτήρια. >>>

Το ιδιαιτέρως πετυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα, που μετρά 15 χρόνια ζωής, μετασχηματίζεται σε «Πρόγραμμα Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων» και οι επωφελούμενοι ηλικιωμένοι και άτομα μα αναπηρία θα μειωθούν δραματικά.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τα κριτήρια. Τα όρια ηλικίας των δικαιούχων αυξάνονται στα 78 έτη, το ποσοστό αναπηρίας στο 67%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα του προγράμματος, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Στον αέρα βρίσκεται, επίσης, το ζήτημα των περίπου 3.740 εργαζομένων στο Πρόγραμμα, που προσελήφθησαν από τους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ και παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ζητά απ’ όλα τα δημοτικά συμβούλια των εμπλεκόμενων Δήμων να προωθήσουν ψήφισμα, για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Προγράμματος και την αλλαγή των κριτηρίων, που θέτουν εκτός χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.