6F1AM3STILIΣπείρα Αλβανών που άδειαζε κοσμηματοπωλεία σε Θεσσαλονίκης Σέρρες και Δελφούς, με την μέθοδο του ριφιφί, εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της αστυνομίας. >>>

 

Αναλυτικά, από τις αρχές, συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 27 έως 35 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον 2 ομοεθνείς συνεργοί τους, ηλικίας 28 και 37 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» και των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών». Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρυσοχοείων με την μέθοδο του ριφιφί και πως οι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 196.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους

Τα μέλη της σπείρας, δρούσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με βάση ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία. Αφού πραγματοποιούσαν διάρρηξη σε διπλανά καταστήματα από τους στόχους τους, άνοιγαν τρύπα στην μεσοτοιχία, εισέρχονταν στο χρυσοχοείο και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα χρυσαφικά. Πριν την διάρρηξη του χρυσοχοείου απενεργοποιούσαν τον εξωτερικό συναγερμό του καταστρέφοντάς τον. Επίσης, πριν από κάθε διάρρηξη κατόπτευαν τον χώρο του χρυσοχοείου και χρησιμοποιούσαν τα ίδια κύρια εργαλεία σε κάθε περίπτωση.

Οι στόχοι τους

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν ταυτίσει τους δράστες ως υπαίτιους για τη διάρρηξη χρυσοχοείου στο Σοχό Θεσσαλονίκης που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2012 από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας 6.000 ευρώ. Επίσης για απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 21.12.2011, για τη διάρρηξη χρυσοχοείου στους Δελφούς Φωκίδας στις 23.12.2011 από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ, για τη διάρρηξη χρυσοχοείου στην Ροδόπολη Σερρών στις 16.01.2012 από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας 130.000 ευρώ, και για τη διάρρηξη χρυσοχοείου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών που σημειώθηκε στις 10.04.2012 και από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας 45.000 ευρώ.

Τα πειστήρια και τα αποκτήματα

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν διάφορα εργαλεία, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με καταθέσεις, 9 κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως προερχόμενο από έσοδα που αποκτήθηκαν από την παραπάνω εγκληματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για την εξακρίβωση τέλεσης και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.