dimotiko_symboylio_02Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, να μη στείλει, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λίστες με τα ονόματα των δημοτικών υπαλλήλων που, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο ΙΙΙ, θα απομακρυνθούν. >>>

 

Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αντιτίθεται σε κάθε απόλυση εργαζόμενου και υπογραμμίζει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο ψήφισμα γίνεται, ακόμη, λόγος, για σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το ψήφισμα ήταν αίτημα των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι, με τον τρόπο αυτό, πήραν ό,τι ήθελαν και ικανοποιήθηκαν πλήρως.

Την πρόταση να μη σταλεί ούτε ένα όνομα δημοτικού υπαλλήλου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπέβαλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που πήρε πρώτος το λόγο στο σημερινό, έκτακτο, δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είχε, για μοναδικό θέμα, τις αλλαγές στους δήμους μετά την έγκριση των μέτρων από τη Βουλή. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η λίστα των ονομάτων των υπαλλήλων θα έπρεπε να βρίσκεται στο αρμόδιο υπουργείο σε δέκα ημέρες, όμως, μετά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, κάτι τέτοιο, όσον αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης δε θα γίνει. Μάλιστα, ο δήμος θα καλύψει τους δημοτικούς υπαλλήλους που ευθύνονται για την αποστολή της κατάστασης στο υπουργείο.