Το <σκάνδαλο Πετρέους> αποκάλυψε άλλη μια ροζ ιστορία, μεταξύ του στρατηγού Τζον Άλεν και της βιογράφου του Πόλα Μπρόντγουελ.

Ο στρατηγός Άλεν, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο, ερευνάται για την «ανάρμοστη επικοινωνία» που είχε με την δεύτερη γυναίκα στην υπόθεση, τη συνεργάτη του Πετρέους Τζιλ Κέλεϊ, στην οποία η Μπρόντγουελ φέρεται να έστελνε απειλητικά mail.

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως το FBI εντόπισε 20.000 ως 30.000 σελίδες επικοινωνίας -κυρίως ηλεκτρονικά μηνύματα- κατά το διάστημα 2010-2012, ανάμεσα στον Αλεν και την Τζιλ Κέλεϊ, φίλη εδώ και χρόνια της οικογένειας Πετρέους από την Τάμπα της Φλόριντα, η οποία προσέφερε εθελοντική εργασία ως σύνδεσμος με τις οικογένειες των στρατιωτών στην αεροπορική βάση Μακντίλ.

Η Κέλεϊ είχε καταγγείλει στο FBI τον περασμένο Μάιο ότι λάμβανε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα από την Πόλα Μπρόντγουελ, με την οποία ο Πετρέους είχε ερωτική σχέση. Οι έρευνες οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στην παραίτηση του γενικού διευθυντή της CIA.

Σε ερώτηση αν η επικοινωνία Αλεν-Κέλεϊ περιείχε απόρρητες πληροφορίες, ο αξιωματούχος είπε πως "η έρευνα περιορίζεται στην ανάρμοστη επικοινωνία".

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Αλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με αυτό.

Ο Αλεν, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατόν τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο Πανέτα ενημερώθηκε την Κυριακή για την υπόθεση Αλεν όταν βρισκόταν στην Χαβάη και αμέσως ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο.