skoupidia_01Σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών χώρων, ακόμη και ΧΥΤΑ, θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα και αύριο, πραγματοποιούν αποχή από την εργασία τους, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή. >>>

«Τα μέτρα αυτά πλήττουν, κατά κύριο λόγο, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης. Και πρόσθεσε ότι «προβλέπονται ενοποιήσεις και καταργήσεις δημοτικών επιχειρήσεων, κάτι που σημαίνει ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία. Επίσης, προωθείται, πλέον, δια νόμου, η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου. Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα απορριμματοφόρα, μέσω των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Την προηγούμενη ημέρα, θα στήσουν μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου, για να ενημερώνουν τον κόσμο για τις κινητοποιήσεις τους.

«Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση των πολιτών, αφού θα ταλαιπωρηθούν και είναι γεγονός ότι κανείς δε θέλει τα σκουπίδια σωρούς στην πόρτα του. Όμως, γι αυτήν την κατάσταση, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μοναστηρίδης.