Μήνυμα προς τους εταίρους μας για άμεση και πλήρη εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται (44,7 δισ) έστειλε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. >>>


«Η Ελλάδα έφτασε στα όρια της αντοχής της, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο δημοσιονομικά» τόνισε. Όπως είπε, «δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης. Ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η οριστική υπονόμευση της Ευρωζώνης συνολικά».

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, μεταξύ των προϋποθέσεων εθνικής ανάκαμψης είναι μια καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, η πλήρης και άμεση εκταμίσευση όλων των δόσεων, ένα νέο επικοινωνιακό πλαίσιο που αντιστρέφει αρνητικά στερεότυπα και η επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως είπε, θα διαψευστούν, όσοι επενδύουν σε αστάθεια, ανασφάλεια, αδιέξοδο, χάος, ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη. «Η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο. Ο δήθεν αριστερισμός έχει αποτύχει, Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια στην μόδα, είναι η Χρυσή Αυγή» τόνισε.

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την κυβέρνηση καταβάλλοντας, όπως είπε, δυσανάλογα μεγάλο κόστος ως παράταξη. «Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από κάθε σκοπιμότητα. Από τον Ιούνιο του 2011 η επιλογή η δική μου και της παράταξης είναι εθνική», πρόσθεσε. «Ξέρουμε τη μοίρα μας και περιμένουμε να ανέβουμε μαζί με τη χώρα, αφού βιώσαμε την κάθοδό της» τόνισε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωκομματική υπόθεση αλλά η συμπύκνωση των προβλημάτων της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Χαρακτήρισε αντιφατική και προσχηματική τη στάση όσων καταψήφισαν την Τετάρτη και υπερψηφίσουν σήμερα.