Ένας αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας είδε την έξοδο έπειτα από ένα ακόμη σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομα του.

Οταν βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις του Λέι Ζενγκφού με τη νεαρή κοπέλα διοχετεύτηκε στο Διαδίκτυο, οι αρχές του κόμματος ψέλλισαν δικαιολογίες του τύπου «η 18χρονη είναι ερωμένη του αξιωματούχου». Παραδοσιακά στην αχανή χώρα οι ερωμένες τυγχάνουν σεβασμού κι έχουν κύρος στην κοινή γνώμη. Μόνο που η δικαιολογία ήταν ψευδής. Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι η Ζάο Χονγκσιά δεν ήταν ερωμένη αλλά πόρνη, η οποία όχι μόνο γνώριζε πως υπήρχε βιντεοκάμερα που κατέγραφε τις επαφές της με τον αξιωματούχο, αλλά βρισκόταν και σε αποστολή.

Η ιερόδουλη, που σήμερα είναι 23 ετών, παραδέχτηκε γράφοντας σε blog ότι πληρώθηκε με ποσό αντίστοιχο των 6.000 ευρώ προκειμένου να «στήσει» την υπόθεση. Στόχος ήταν η νεαρή κοπέλα να καταφέρει τον κομματικό αξιωματούχο να βάλει την υπογραφή του σε συμφωνίες, προς όφελος κατασκευαστικής εταιρείας. Η νεαρή, που σήμερα εργάζεται ως νοσοκόμα, είπε ότι με τα χρήματα που πήρε πλήρωσε τα νοσήλια του πατέρα της. «Κάποιο στέλεχος από την κατασκευαστική με προσέγγισε και μου είπε αν μπορώ να προσφέρω τις σεξουαλικές υπηρεσίες μου σε μερικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης, με τους οποίους είχε επαγγελματική σχέση» έγραψε η Ζάο Χονγκσιά στο blog. Η 23χρονη ισχυρίστηκε ότι η κάμερα είχε τοποθετηθεί κάτω από κομοδίνο, από άλλο άτομο, μέσα στο γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης.

Το ροζ βίντεο ήρθε στην κατοχή δημοσιογράφου στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος το ανέβασε στην ιστοσελίδα του προκαλώντας σάλο στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας. Ο Ζου Ρουιφένγκ ανακοίνωσε μάλιστα ότι υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα βίντεο, με πρωταγωνιστές άλλους αξιωματούχους. Εκτιμά δε πως η νέα κυβέρνηση της Κίνας σκοπεύει να πατάξει τη διαφθορά εν τη γενέσει της. Απόδειξη, κατά τον δημοσιογράφο, είναι το blog, που δεν μπλοκαρίστηκε όταν ανέβηκε το βίντεο.