Συνεχίζεται, ύστερα (και) από τις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν όλα τα νεογνά που φιλοξενούνται σ’ αυτήν, η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου». >>>

 

Τις προηγούμενες μέρες σήμανε συναγερμός και επικράτησε αναστάτωση,  ύστερα από το θάνατο τεσσάρων νεογνών.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM 100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, μόνον δυο από τους θανάτους των νεογνών οφείλονταν στο μικρόβιο “κλεψιέλα”. Οι άλλοι δυο οφείλονταν σε «υποκείμενη νόσο, όπως, δυστυχώς, πολύ συχνά γίνεται με τα πρόωρα νεογνά». Το ένα κατέληξε από ενδομήτρια λοίμωξη και το δεύτερο από πλακούντια ανεπάρκεια. 

Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι “οι λοιμώξεις σε μονάδες πρόωρων νεογνών είναι συχνές και δεν αποκλείεται να ΄χουμε κι άλλα περιστατικά στο μέλλον. Υπήρξε και στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό, το οποίο, όπως και τώρα, αντιμετωπίστηκε με απολύμανση της μονάδας”. Χαρακτήρισε “προμετωπίδες των νεογνολογικών κλινικών” τις μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη μονάδα έχει τεθεί υπό στενή παρακολούθηση.

Στη μονάδα του “Γ. Παπαγεωργίου” νοσηλεύονται άλλα 19 νεογνά, τα οποία, σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ είναι “απολύτως ασφαλή”.