Εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνες των αρχών, η σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και έκλεβε τα αυτοκίνητα των θυμάτων της. >>>

Ανάμεσα στα δώδεκα μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, είναι δέκα Αλβανοί και ένας Κινέζος.

Οι κατηγορούμενοι -ηλικίας 22 έως 58 ετών- φέρονται ότι διέρρηξαν από τον Ιανουάριο του 2010, εννέα σπίτια στους Νέους Επιβάτες και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, από όπου άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών των σπιτιών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια, παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους, ενώ τα θύματα ήταν μέσα.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από διαρρήκτες ήταν και έμποροι ναρκωτικών: Οι συλληφθέντες εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες στην Ελλάδα από την Αλβανία, τις οποίες διοχέτευαν σε πιάτσες τοξικομανών.

Στη σπείρα και αστυνομικός!

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, στη δράση του κυκλώματος εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας αστυνομικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της ψευδορκίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σημειώνεται πως, ο αστυνομικός υπηρετεί στο Νεστόριο Καστοριάς και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.