Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν στους χώρους του ΑΠΘ, περικύκλωσαν τους κουκουλοφόρους και προχώρησαν σε συλλήψεις, ενώ είχε λήξει η πορεία για το Πολυτεχνείο και, περί τα 100 άτομα παρέμεναν στη Θεολογική και τη Φιλοσοφική. >>>

Οι άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν με κυκλωτικές κινήσεις, την ώρα που νεαροί κουκουλοφόροι πετούσαν μολότοφ κατά της Πύλης Εμπορίου της ΔΕΘ κι ενώ το περίπτερο της πύλης είχε πάρει φωτιά. Έτσι, όταν οι νεαροί προσπάθησαν να καταφύγουν στο ΑΠΘ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.
Μάλιστα, αμέσως μετά αστυνομικοί πέρασαν τα κάγκελα της περίφραξης και κινήθηκαν μέσα στους χώρους του κάμπους του ΑΠΘ, όπου συνέχισαν τις συλλήψεις.
Έγιναν, πάντως, καταγγελίες, ότι οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό και, μεταξύ των προσαχθέντων, υπάρχουν και εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ που περιφρούσαν την κατάληψή τους (έχουν καταλάβει εδώ και μέρες το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ) για τον φόβο προβοκάτσιας.
Στην οδό Εγνατία βρέθηκαν δυο περιπολικά, που... γέμισαν με τους συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται, αυτήν την ώρα, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Αυτήν την ώρα (21.50) κουκουλοφόροι συγκεντρώνονται κοντά στη Θεολογική, στην οδό που συνδέει την Κ. Καραμανλή με την Αγ. Δημητρίου.
Κάποιοι άλλοι έχουν βάλει φωτιά σε σωρούς σκουπιδιών μέσα στο κάμπους του ΑΠΘ, όπου δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

70 προσαγωγές στα Εξάρχεια
Επεισόδια είχαμε και στην Αθήνα. Την ώρα που οι πορείες για το Πολυτεχνείο αποχωρούσαν από την Ισραηλινή πρεσβεία, ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών κι οι νεαροί απάντησαν με μολότοφ.
Η γύρω περιοχή από την πλατεία Εξαρχείων μετατράπηκε σε... πεδίο μάχης. Τελικά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε, περίπου, 70 προσαγωγές. Η κατάσταση αυτήν την ώρα (21.50) φαίνεται να ΄χει εκτονωθεί.