Ο ΠΑΟΚ έκοψε το γόρδιο δεσμό στην αρχή του β μέρους 1-0 στην Τούμπα κ η ΑΕΚ πρέπει, πλέον, να δείξει ότι υπάρχει και επιθετικά. Λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στον αγώνα ο διαιτητής που απέβαλε κακώς τον Λόρενς. >>>
Η κριτική του αγώνα
"Από την εικόνα του παιχνιδιού σίγουρα δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα", δήλωσε ο Λίνεν. Κάτι τέτοια λένε οι προπονητές και τους αγαπά η εξέδρα...
Δυστυχώς, η ομάδα του, απόψε, στην Τούμπα, δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο. Επί 60 λεπτά έπαιζε με δέκα κάτω από τη σέντρα κι έναν... στη σέντρα. Η ΑΕΚ ήρθε στην Τούμπα για να πάρει την ισοπαλία με κάθε τρόπο (ή, μάλλον, με... έναν τρόπο). Κι αν δε βρισκόταν ο διαιτητής Θάνος, από τα Γρεβενά, να αποβάλει τον Λόρενς με μια λανθασμένη, πέρα για πέρα, απόφαση, μετά το 1-0, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε για 45 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, άλλαζε με μεγαλύτερη ευκολία τη μπάλα και, ακόμη κι όταν αμύνονταν με έναν παίκτη λιγότερο, δε δυσκολευόταν να ανακόψει τις αναιμικές προσπάθειες των παικτών του Λίνεν, που βασίζονταν σε... κόντρες -κι έχει ο Θεός.
Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη του ΠΑΟΚ. Δικαιώθηκαν, όμως κι όσοι επέμεναν ότι το παιχνίδι είναι ντέρμπι και δε μιλούσαν για τεσσάρες και πεντάρες.
Ο ΠΑΟΚ είναι, πια, μόνος δεύτερος στη βαθμολογία. Για να δούμε...

Το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό

Το δεύτερο μέρος
90+4 Λήξη του αγώνα, με τον Πέλκα να αντιμετωπίζει... τέσσερις παίκτες στο ύψος του κόρνερ.

90+3 Απίστευτο σουτ του Σταφυλίδη με φάλτσα έξω από την περιοχή, σε κόρνερ ο Αραμπατζής.

90+1 Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου στη θέση του Αθανασιάδη. Αποθεώνεται από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, για το γκολ.

90+1 Κίτρινη στον Χακόμπο για καθυστέρηση.

90 Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων στην Τούμπα

89' Κίτρινη στον Κουρέλα για φάουλ στον Κατσικά.

88' Ελεύθερο στην περιοχή για τον ΠΑΟΚ, σε απόσταση πέντε μέτρων από τη γραμμή τέρματος: Ο Αθανασιάδης στο Φωτάκη, αυτός πατάει για τον Σαλπιγγίδη, το σουτ του τελευταίου πολύ άστοχο, από το ύψος της μικρής περιοχής.

87 Σέντρα του Αθανασιάδη, η μπάλα στα πόδια του Κουρέλα κι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μαζεύει τη μπάλα. Προσωπική μας άποψη ότι δεν υπάρχει τίποτα, αφού η μπάλα κόντραρε. Ελεύθερο φάουλ μέσα στη μεγάλη περιοχή για τον ΠΑΟΚ.

84΄Σέντρα του Λαγού από τα δεξιά, απομάκρυνε δύσκολα ο Έτο.

81΄Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Κουρέλας αντί Φέτση

80' Σέντρα του Σταφυλίδη απο΄τα αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη άουτ.

78' Πιέζει η ΑΕΚ, με παίκτη παραπάνω, αν και ο ΠΑΟΚ διατηρεί τον έλεγχο. Σέντρα του Αρκούδα, μπλοκάρει εύκολα ο Χακόμπο.

76΄ Κίτρινη στον Λαγό. Παρόμοια φάση με του Λόρενς για τον Λαγό, μόνον που ο Κατσικάς προσπαθεί να διώξει και δεν έχει πρόθεση. Στα πόδια του ο παίκτης της ΑΕΚ, πέφτει κάτω. Κακώς ο διαιτητής έδειξε κίτρινη, ο παίκτης της ΑΕΚ δεν πήγε να τον ξεγελάσει. Δεν υπήρχε καμία παράβαση.

75' Σαφέστατο το λάθος του διαιτητή, ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν πήγε, σε καμία περίπτωση να τον ξεγελάσει, αλλά έπεσε στην περιοχή όταν τα πόδια του μπλέχτηκαν με αυτά του αμυντικού της ΑΕΚ. Αν υποθέσουμε ότι δεν είχε πρόθεση ο παίκτης της ΑΕΚ, τότε ο διαιτητής έπρεπε να δείξει συνέχεια στο παιχνίδι.

74' Έχασε το ρυθμό του το παιχνίδι με την αποβολή του Λόρενς...

68' Αποβολή του Λόρενς με δεύτερη κίτρινη. Κάκιστη απόφαση του διαιτητή, αφού τα πόδια του παίκτη μπλέχτηκαν με του Κορδέρο. Ήταν πέναλτι κι ο ΠΑΟΚ την πληρώνει με αποβολή παίκτη....

67' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Σταφυλίδης στη θέση του Λίνο.

65' Δυο αλλαγές για την ΑΕΚ.Φουρτάδο και Παυλής, στη θέση των Κατίδη και

65' Κίτρινη στον Λόρενς για φάουλ στον Κοντοέ

62' Σέντρα σουτ του Έτο θα περάσει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

60' Η πιο ωραία φάση του αγώνα. Σέντρα του Έτο, ο Σαλπιγγίδης από το ύψος της μεγάλη ςπεριοχής πιάνει ανάποδο ψαλίδι κι η μπάλα καταλήγει άουτ. Χειροκροτήματα από τους φιλάθλους για τον Σάλπι.

59' Κι άλλο σουτ για την ΑΕΚ, πάλι έξω απο την περιοχή, ξανά άουτ από το οριζόντιο. Δράστης ο Κατίδης

58' Πιέζει ο ΠΑΟΚ ψηλά, καθώς η ΑΕΚ έχει αρχίσει να αφήνει διαδρόμους, αφού πρέπει να δείξει και κάτι επιθετικά.

56' Βολίδα του Φούντα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.

55' Πιο ήρεμος ο ΠΑΟΚ, περιμένει πλέον να δει το δημιουργικό παιχνίδι της ΑΕΚ - αν έχουν κάτι τέτοιο οι φιλοξενούμενοι.

52' Άστοχο σουτ του Λίνο από μακριά.

51' Ο ΠΑΟΚ έκοψε το γόρδιο δεσμό σε μια φάση που η ΑΕΚ άδειασε την περιοχή του Αραμπατζή. Οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ τράβηξαν έξω τους αμυντικούς κι άφησαν τον σκόρερ με.. δύο. Καλή η κίνηση του Κλάους και γκολ για τον Δικέφαλο του Βορρά.

50' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σ¨εντρα του Έτο από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη και 1-0!

48' Συρτή σέντρα του Λίνο από αριστερά, θα κόψει ο Φέτσης.

47΄ Σουτ του Φέτση, άουτ από το οριζόντιο δοκάρι, σε μεγάλο ύψος.

46' Φάουλ για τον ΠΑΟΚ από δεξιά διαγώνια θέση. Το εκτελεί ο Λίνο. Έχει τείχος ενός παίκτη, έκοψε ο λαγός, η μπάλα στο Λόρενς για σέντρα από δεξιά, η μπάλα αποκρούστηκε, για να φθάσει στην κορυφή της περιοχής στον Λάζαρ, που έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα σώματα.

46' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Σαλπιγγίδης, αντί για Ρομπέρ. Χωρίς αλλαγή η ΑΕΚ.

Η κριτική του α μέρους
Είναι σαφές ότι η ΑΕΚ ήρθε για να πάρει έστω έναν βαθμό. Ως τώρα τα καταφέρνει. Το παιχνίδι των φιλοξενούμενων είναι καταστροφικό. Με 10 παίκτες κάτω από τη σέντρα κι έναν στον... κύκλο του κέντρου, δείχνει ότι είναι φανερό πως ο Λίνεν δε θέλει κάτι άλλο.
Από την άλλη πλευρά όμως; Ο ΠΑΟΚ δεν είναι κεφάτος στο α μέρος. Νωθρός, αργός, μπλέκεται στο διπλό τείχος άμυνας της ΑΕΚ... Οι ακραίοι είναι κλεισμένοι, ενώ στο κέντρο γίνεται... συνωστισμός. Πατείς με πατώ σε είναι η άμυνα, άρα πού να περάσει μπαλιά. Θα πρέπει να βγει η τέλεια σέντρα, για να ΄ρθει γκολ με κεφαλιά. Αλλά και οι κοντινές πάσες δεν αποδίδουν, αφού η μπάλα πρέπει να περάσει από πολλά πόδια. Γόρδιος δεσμός...


Το πρώτο μέρος λεπτό προς λεπτό
45+2 Λήξη του α' μέρους. Ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε, ακόμη και στις φάσεις με τις κόντρες μέσα στην περιοχή, όμως η ΑΕΚ θεωρείται κερδισμένη.

45+1 Από κόντρες ο Βλάχος προσπάθησε να πιάσει το σουτ, αλλά ο Κατσικάς έδιωξε σε κόρνερ.

45' Το καταστροφικό παιχνίδι της ΑΕΚ δίνει στους φιλοξενούμενους αυτό που θέλουν: Έστω έναν βαθμό ως το ημίχρονο.

43' Σέντρα του Λίνο, ο Αθανασιάδης στο έδαφος πιο μπροστά από το πέναλτι, χωρίς να συμβαίνει κάτι, από το τζαρτζάρισμα του Κοντοέ.

43΄ Ανούσιο παιχνίδι ως τώρα...

38' Σέντρα του Έτο, άσχημη κεφαλιά του Αθανασιάδη άουτ.

35' Μετά από μισή ώρα η ΑΕΚ βρήκε από το καβούκι της. Διαχειρίστηκε την κατάσταση ο ΠΑΟΚ

34' Σέντρα του Λαγού από τα δεξιά, έδιωξε δύσκολα ο Χακόμπο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του, σε κόρνερ.

32' Πρώτο κόρνερ στον αγώνα, για την ΑΕΚ, από απόκρουση του Ρομπερ.

29' Άλλη μία προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στην περιοχή με κοντινές πάσες. Στη γωνία της μεγάλης περιοχής, Λάζαρ, Λόρενς κι Έτο άλλαξαν την μπάλα, αλλα ο τελευταίος σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.

27' Πολλά τα λάθη και από τις δύο ομάδες: 14-13

26' Τζάμπα επέμβαση, με τα πόδια, έξω από την περιοχή, προ του Βλάχου, για τον Χακόμπο. Ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ.

23' Όσοι περίμεναν από τον Λίνεν να στήσει.. λεωφορείο μπροστά από την εστία, δικαιώθηκαν. Η ΑΕΚ αμύνεται μαζικά κι ελπίζει σε κάποια αντεπίθεση να... ξεχάσουν να επιστρέψουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το ποσοστό κατοχής στο... 75-25, αλλά και οι τελικές 0-0...

22' Ο Λάζαρ από τα δεξιά γύρισε στο Φωτάκη μέσα στην περιοχή, η κοντή σέντρα του οποίου από το ύψος του δοκαριού, αποκρούστηκε από τον Γιάγκο...

21' Ο Λίνο έφυγε από τα αριστερά, κακό γύρισμα έστειλε τη μπάλα στα... δεξιά, για να επιστρέψει στον Ρομπέρ, κακή σέντρα από το Γάλλο, διώχνουν οι αμυνόμενοι...

20' Στο έδαφος ο Φούντας. Πριν λίγο ο Βλάχος... Δε θα δούμε μπάλα σήμερα...

18' Κατοχή 70-30... Τράτζικ για μια ομάδα που λέγεται ΑΕΚ...

16' 114 πετυχημένες πάσες για τον ΠΑΟΚ ως τώρα. Στις 43 στο σύνολο οι παίκτες της ΑΕΚ...

15' Με τον Λόρενς να κινείται πότε δεξιά και πότε αριστερά, ο Δ¨ωνης που συνεννοείται με... κινητό τηλέφωνο με τον πάγκο, προσπαθεί να "σπάσει " την κιτρινόμαυρη άμυνα.

14' Γύρισμα του Φούντα -ενώ η μπάλα είχε χυλήσει άουτ- ο Κουμάλο διώνσει σε πλάγιο που περνάει άκαρπο για τους φιλοξενούμεους.

13' Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο το παιχνίδι ως τώρα. Πολύ κλειστά παίζει η ΑΕΚ. Δείχνει να ακολουθεί ακριβώς διαφορετική τακτική από τον Άρη.

12' Έστησε... δυο λεωφορεία μπροστά από την εστία ο Λίνεν. Από το 5 η ΑΕΚ παίζει με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα...

11' Σέντρα του Κουμάλο από θέση έξω δεξιά, μπλοκάρει εύκολα ο Αραμπατζής, αφού δεν υπήρχε παίκτης του ΠΑΟΚ στην περιοχή.

10' Από δεξιά θέλει να παίξει ο ΠΑΟΚ, με Έτο.

9' Πρώτο σουτ από τον Κάτσε, έξω απο τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε πόδια και σώματα...

8' Δεν έχουν βρεθεί, ακόμη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος δεν πήρε μπροστά κι ο Δώνης, από τις σουίτες -λόγω τιμωρίας- είναι σκεπτικός. Η ΑΕΚ, απλά πιέζει, αλλά δε δείχνει κάτι ιδιαίτερο.

6' Πιέζει η ΑΕΚ πολύ ψηλά και δημιουργούνται διάδρομοι για να βγει στην επίθεση ο ΠΑΟΚ.

5' Στην ΑΕΚ το πρώτο φαούλ του αγώνα. Το κέρδισε ο Κοδρέρο. Στην αμέσως επόμενη φάση το πρώτο οφσάιντ. Ο Αθανασιάδης ήταν αυτός που ξεχάστηκε μπροστά.

4' Πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην περιοχή, με σέντρα του Λαζάρ, που έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί.

3' Θέλει να τρέξει η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα... Για να δούμε. Λέτε να γίνει ντέρμπι;

2' Παιχνίδι κέντρου στα δύο πρώτα λεπτά. Απίστευτα βελτιωμένο το χορτάρι της Τούμπας, μετά τα βελτιωτικά έργα των τελευταίων ημερών.

1' Αρχίζει το παιχνίδι .

Όλα έτοιμα για ν΄αρχίσει το παιχνίδι. Στο στρίψιμο του νομίσματος ο ΠΑΟΚ πήρε τη σέντρα. Έχει την εστία προς την Αγία Βαρβάρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσικάς, Ρομπέρ(46' Σαλπιγγίδης), Λίνο(67 Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς, Λάζαρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης(91' Κίτσιου), Ετο

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Κορδέρο, Γιάγκο, Κατίδης(65 Φουρτάδο), Λαγός, Φούντας(65 Παυλής), Φέτσης(81' Κουρέλας), Βλάχος, Αρκούδας, Κουτρουμπής

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/ Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Ετό, Κουμαλό, Κατσικάς, Λίνο (68' Σταφυλίδης), Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (91' Κίτσιου), Λόρενς.
ΑΕΚ (Λίνεν): Αραμπατζής, Αρκούδας, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κοντοές, Φέτσης (82' Κουρελλάς), Κορδέρο, Βλάχος, Κατίδης (66' Παυλής), Φούντας (66' Φουρτάδο), Λαγός.

Κίτρινες κάρτες: Λόρενς (65', ΠΑΟΚ), Χακόμπο (90', ΠΑΟΚ)-Κοντοές (53', ΑΕΚ), Φέτσης (70', ΑΕΚ), Λαγός (78', ΑΕΚ), Γιάγκο (86', ΑΕΚ)
Κόκκινη κάρτα: Λόρενς (69', ΠΑΟΚ)

Σκόρερ: Αθανασιάδης (51', ΠΑΟΚ)