Για λαϊκισμό, φαρισαϊσμό και φτηνό πολιτικαντισμό κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. >>>

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις Γκιουλέκα, με τις οποίες ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας» τού καταλόγισε πλήρη αποτυχία στη μέχρι σήμερα θητεία του, ο κ. Μπουτάρης υποστηρίζει ότι «οι θέσεις του, που μόνο να χαϊδέψουν αυτιά μπορούν, δεν προσφέρουν καμία εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, αποτελούν τη σίγουρη συνταγή για αποτυχία και για την καταδίκη της πόλης σε ακόμη χειρότερη μοίρα απ’ αυτή στην οποία την παραλάβαμε το 2011».
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουτάρης,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επιμένει να χρεώνει τη σημερινή διοίκηση του δήμου με «αμαρτίες» που δεν είναι δικές της, αντί να σπεύδει, ως βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού, να προωθήσει στην Κεντρική Διοίκηση ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, όπως για την περίπτωση του παρεμπορίου.
Ο κ. Μπουτάρης κατηγορεί τον κ. Γκιουλέκα ότι, πολλές φορές «χρησιμοποιεί ελλιπή στοιχεία ή προσφεύγει στην τακτική της μισής αλήθειας, στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ισχυρισμούς του για το πόσο κακή είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ενώ δεν του λείπουν ακόμη και οι θεωρητικώς ανεφάρμοστες λύσεις».
Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον επικεφαλής της Ομάδας Δημιουργίας για "κρεσέντο λαϊκισμού και ανεύθυνης υποσχεσιολογίας".
Υπογραμμίζει, δε, ότι η παράταξή του «θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση».