Χωρίς συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου της Δημοκρατιής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.>>>


«Τα όσα η τρόικα επιμένει για τα εργασιακά με βρίσκουν αντίθετο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε οι βουλευτές του δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις «απαράδεκτες απαιτήσεις στα εργασιακά και αυτή η θέση δεν θα αλλάξει», όπως είχε χαρακτηριστικά. Για τα υπόλοιπα θέματα, είπε ότι η συζήτηση συνεχίζεται.

Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά, αυξάνει το λογαριασμό των μέτρων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι αυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα. 

Επανέλαβε και εκείνος ότι δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτό στα εργασιακά. Η συμφωνία εκείνη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στην πράξη.

Ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να κινηθεί στο δικό του πλαίσιο, με τους ευρωπαίους ομολόγους του, καθώς, όπως υπογράμμισε, το θέμα είναι πολιτικό.