Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το μεσημέρι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, απαγορεύει όλες τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, για αύριο, από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Κι έβαλε... φωτιά σε πυριτιδαποθήκη! >>>

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτό αποφασίστηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας. 
Η δικαιολογία ότι ακολουθείται πιστά το πλάνο των μέτρων για την επίσκεψη Κλίντον το 1999 είναι αστεία. Θυμόμαστε όλοι τι είχε γίνει τότε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία. Όπως, επίσης, η σύγκριση των δύο επισκέψεων, απλά... δεν υπάρχει.
Η ανακοίνωση, πάντως, δε φαίνεται να εμποδίζει ούτε τα συνδικάτα, ούτε αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν κατά της άφιξης της κ. Μέρκελ. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα και αύριο στις 13.00 στο Σύνταγμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Αντιδράσεις από όλους
«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Κύμα αντιδράσεων και σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει η απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει τις συναθροίσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, για αύριο. 
Την αντίθεσή τους στο μέτρο εξέφρασαν ανοικτά και τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, τονίζει το ΠΑΣΟΚ .
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά η απαγόρευση «δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων». 
«Απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ "υπαίθριων συναθροίσεων" αύριο στην Αθήνα, πλην Συντάγματος-Ομόνοιας. Πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Γύψος τρικολόρ;», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Για «πρωτοφανή απόφαση που προκαλεί με το αυταρχικό και αναιτιολόγητο περιεχόμενό της» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Ο εκπρόσωπός τους Χρήστος Ζώης καταγγέλει την πρωτοβουλία της ΓΑΔΑ ως «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές». 

Πότε έρχεται και ποιον βλέπει η κ. Μέρκελ
Η κ. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα στις 12:00 το μεσημέρι. Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και γύρω στις 14:00 οι δύο ηγέτες αναμένεται να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί στη συνέχεια (στις 16.45) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων θα βρεθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ καθώς και το θέμα της διετούς επιμήκυνσης.