Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή» διατυπώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής. >>>

Προσθέτει ότι σε αυτή τη συγκυρία η «αποφασιστική αντίσταση» του ελληνικού λαού μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά: «Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν».

Το "μοντέλο κυβερνητικής διακήρυξης" του ΣΥΡΙΖΑ
Το μοντέλο της κυβερνητικής διακήρυξης του ενιαίου κόμματος παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.
Ανοίγοντας την ομιλία του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος «ή το μνημόνιο ή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης, στην ομιλία Τσίπρα. «Ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής, κ. Τσίπρας, αναλύει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και ευτυχώς για τους Έλληνες, η Ευρώπη έχει βάλει οριστικά τέλος στα όνειρά του. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη!», ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.