Πανελλήνια εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο, σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Μουσικό ή Καλλιτεχνικό Σχολείο. Στη Θεσσαλονίκη η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, το μεσημέρι. >>>

Οι μαθητές των μουσικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα έχουν γράψει ένα τραγούδι, για να αποτελέσει την κοινή φωνή όλων. Θα το παρουσιάσουν, το μεσημέρι, ταυτόχρονα, σε όλες τις εκδηλώσεις. 
Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ζητά από μαθητές και γονείς να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους. Ζητούν μόνιμη επίλυση του θέματος της μεταφοράς των μαθητών με τροποποίηση της Κ.Υ.Α., όπως και της σίτισης των μαθητών και της κάλυψης των κενών θέσεων των μαθημάτων γενικής και μουσικής παιδείας, αλλά και την καθιέρωση ύλης μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων και αναγνώριση από την Πολιτεία των έξι ετών φοίτησης στα Σχολεία αυτά.
"Η τέχνη  είναι κατάθεση ψυχής και ο πολιτισμός είναι ανάγκη γιατί δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους και ευαισθητοποιημένους ενεργούς πολίτες", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.