Θα είμαστε έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

"Συζητήσαμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη που θα γίνει το Εurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από πολύωρη σύσκεψη, τόνισε ότι έχει συντελεστεί "μεγάλη πρόοδος" και εξέφρασε την αισιοδοξία" του, ότι θα υπάρξει τελικά συναίνεση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως "συζητήθηκαν όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη που θα γίνει το Εurogroup". Σε ερώτημα για το τί θα παρουσιάσει η Ελληνική πλευρά στο Eurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως θα παρουσιαστεί η πρόοδος, που έχει γίνει. Λογικά θα υπάρξει και κάποια εισήγηση της Τρόικας για την πρόοδο, που παρουσιάστηκε στις πολιτικές.
Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα υποστήριξε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες.
Σε ερώτηση για τη συνεργασία μεταξύ των συγκυβερνώνντων κομμάτων ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως υπάρχει αισιοδοξία, ενώ στο ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο νομοσχέδια αντί ενός, όπως ζητάει η ΔΗΜΑΡ, ο Υπουργός Οικονομικών το απέκλεισε.
Τέλος ανακοίνωσε πως την Τετάρτη θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα και ο προϋπολογισμός προς ψήφιση.