Τον 1ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και τον 1ο Δρόμο Υγείας 5.000μ. διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου. >>>


Ο νυκτερινός αγώνας δρόμου διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον δήμο Θεσσαλονίκης και ο στόχος της διοργάνωσης είναι η προσθήκη ενός νέου τρόπου βραδινής διασκέδασης στην πόλη.
Οι δρομείς του ημιμαραθωνίου θα ξεκινήσουν στις 17:40 από τη Λεωφόρο Νίκης και θα ακολουθήσουν, επί τρεις φορές, τη διαδρομή διαμέσου των οδών: Μ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Βασ. Όλγας, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Δικαστικό Μέγαρο, λεωφόρος Νίκης, και θα καταλήξουν στο σημείο τερματισμού, μπροστά στο Λευκό Πύργο.
Οι συμμετέχοντες στο δρόμο υγείας πέντε χιλιόμετρων, θα ξεκινήσουν στις 18:00, από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν μία διαδρομή στις κεντρικές οδούς της πόλης (Μ. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Δικαστικό Μέγαρο, λεωφόρος Νίκης) με σημείο τερματισμού το Λευκό Πύργο.
Ο ημιμαραθώνιος διοργανώνεται υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρίας Πασχαλίδου, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο «ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ» και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν ως τις 9 το βράδυ

Λόγω της διεξαγωγής του 1ου Διεθνή, Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Δρόμου Υγείας των 5000 μέτρων, σήμερα, Κυριακή, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τις 16.00΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση των αγώνων χρόνο, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: στη λεωφόρο Νίκης, στη λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β΄, στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Παρασκευοπούλου, στην οδό Παρασκευοπούλου, από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη λεωφόρο Βασ. Όλγας, στη λεωφόρο Βασ. Όλγας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Παρασκευοπούλου έως την οδό Βασ. Γεωργίου, στην οδό Βασ. Γεωργίου, στην οδό Μ. Ανδρόνικου, στην οδό Τσιμισκή, στην οδό Πολυτεχνείου και στην οδό Κουντουριώτη.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 21.00΄.