«Δόση και επιμήκυνση, όπως όλα δείχνουν, θα εξασφαλιστούν για τη χώρα μας. Θα είμαστε, όμως, σε καλό δρόμο μόνον όταν η Ελλάδα, δε θα έχει ανάγκη από δόσεις και δάνεια». >>>
Αυτό τόνισε, σε δηλώσεις του στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, ο καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαρσακέλης.


Όταν ρωτήθηκε πώς και πότε θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο, απάντησε ότι «δεν μπορεί να μπει χρονοδιάγραμμα, αφού με την Ελλάδα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος». Και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε αρκετά χρόνια να φθάσουμε στο σημείο να αξιοποιούμε τα αποτελέσματα αναπτυξιακών προσπαθειών και να μην περιμένουμε δόσεις, με το ρυθμό που προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις».

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι «αργά ή γρήγορα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάρει μέτρα για την Ευρωζώνη». Επισήμανε, πάντως, ότι «το πρόβλημα της χώρας είναι μέσα στη χώρα. Είναι βαθιά δομικό», είπε.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι, κατά την άποψή του, δεν υπάρχει περιθώριο να μη ληφθούν σκληρά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και φορολογούμενους. Ζήτησε, όμως, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να θυμηθεί το Ζάππειο 1.

«Θα περίμενα από τον Αντώνη Σαμαρά να χει έτοιμο το νέο φορολογικό. Να ΄χει έτοιμο τον νέο νόμο των 45 σελίδων, όπως είχε πει, όταν υπογράμμιζε, πολύ σωστά, ότι το πρόβλημα είναι δομικό».