Ο Άγγελος Μπασινάς μίλησε ραδιοφωνική του συνέντευξη για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό για όλους και για όλα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά στο «Sentra 103,3».

«Άμα γράψω βιβλίο έχω πάρα πολλά να πω και μερικοί θα πρέπει να κρυφτούν, γιατί έχω και ντοκουμέντα για την εποχή που δε με άφηνε ο Παναθηναϊκός να κάνω προπόνηση μαζί τους. Έχω τους λόγους, τους έχω και γραπτούς. Είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά», τόνισε αρχικά συμπληρώνοντας:

Για τη Ριζούπολη: «Ίσως κάποιοι (σ.σ. στον Παναθηναϊκό) το περίμεναν και ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο, κάποιοι γύρω από τον πρόεδρο, γιατί δεν ήθελαν να βλέπουν κάποιους παίκτες να είναι στην ομάδα».

Για τη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού σε Καραγκούνη και Κατσουράνη: «Αν θες να λύσεις το συμβόλαιο κάποιου, το κάνεις το καλοκαίρι. Όταν το κάνεις για τον Κατσουράνη τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, δείχνεις ότι θέλεις να τον τιμωρήσεις, να κάνεις κακό στον ποδοσφαιριστή. Και δε γίνεται να λες πράγματα μέσω κύκλων, ρίχνοντας λάσπη».

Για την αιτία του «διαχρονικού κακού» στον Παναθηναϊκό: «Λάθος άνθρωποι, στις λάθος χρονικές στιγμές, βρίσκονται στις λάθος θέσεις. Είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά».

Για το αν του λείπει το ποδόσφαιρο: «Θα έλεγα ναι, μου λείπει, δεν μπορείς να πεις ότι δε μου λείπει. Αλλά πρέπει να καθαρίσουμε τόσα χρόνια από αυτά και μετά να δούμε τι θα προκύψει και τι θα κάνουμε».

Για το αν αυτό το «κάτι» θα είναι ποδοσφαιρικό: «Οτιδήποτε είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου με ενδιαφέρει, θα το συζητήσω, αλλά βλέποντας και κάνοντας. Αυτό που θα δω ότι μου ταιριάζει περισσότερο και μου αρέσει, θα το κάνω».

Για το αν σήμερα μια ομάδα με τους Μπασινά, Παπαδόπουλο, Λυμπερόπουλο, Χαριστέα και τα άλλα παιδιά θα είχε… καλή τύχη στο πρωτάθλημα: «Δεν είναι εύκολο να συμβεί, στα λόγια είναι ό,τι πούμε, στα λόγια μπορείς να πεις ότι θα φτάσεις ψηλά».

Για το σημερινό ποδόσφαιρο και τις διαφορές με την εποχή που ο ίδιος έπαιζε:«Καλύτερο δεν είναι, υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι εφικτό να γίνουν. Με την οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τον περισσότερο κόσμο, δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες έχουν προβλήματα, είναι δύσκολο να κάνεις μεταγραφές, να φέρεις καλούς παίκτες, ακόμα και να πάρεις άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Δεν περιμένω να ρίξω ευθύνη σε κάποιον, είναι φαινόμενο που υπάρχει σε όλους τους Έλληνες. Ποιοτικά το ποδόσφαιρό μας έχει πέσει πάρα πολύ και σε σχέση με τις μεταγραφές και τους παίκτες που έρχονται, αλλά και στο πρωτάθλημα που έχει υποβαθμιστεί. Η δική μου εποχή είναι πολύ πρόσφατη, όχι τόσο παλιά, αλλά δεν είναι και ό,τι το καλύτερο αυτό που γίνεται τώρα. Ο κόσμος που δεν πάει στο γήπεδο έχει δικαιολογία, έχει άλλα προβλήματα στην καθημερινότητά του που είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσει».