"Αυτήν την εικόνα να την ξεχάσουμε", λέει ο
αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης...

Τρεις μήνες νωρίτερα θα ΄χει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το Λευκό Πύργο ως το ύψος των ναυτικών ομίλων. >>>

Αυτό δήλωσε, ο αντιδήμαρχος  Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη. «Έτσι, οι Θεσσαλονικείς θα περπατούν σε μία παραλία που δε θα τους θυμίζει το παραμικρό από αυτήν που προϋπήρχε, τον Οκτώβριο του 2013», είπε.
Ο κ. Κουράκης επεσήμανε πως μεγάλο ρόλο στα έργα έπαιξε το ότι ο μελετητής του έργου ήταν μέλος της ειδικής ομάδας επίβλεψης που είχε συστήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών. Έτσι, δίνονταν λύσεις αμέσως, ενώ γινόταν ταυτόχρονα εξονυχιστικός έλεγχος των υλικών και της εφαρμογής των σχεδίων.
Χαρακτήρισε «μαύρες τρύπες» τα σημεία στους Ομίλους και στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου και δεσμεύτηκε ότι, ως την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει σχεδιαστεί η λύση και για τα δύο αυτά σημεία.

Προμηθεύεται λαμπτήρες ο δήμος
Ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε, ακόμη, ότι ο δήμος ψηφιοποιεί το σύστημα ηλεκτροδότησης, κάτι που θα δίνει το δικαίωμα στην αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων να βλέπει, στο κοντρόλ ρουμ που θα δημιουργηθεί, τους 370 πίνακες ηλεκτροδότησης που υπάρχουν στην πόλη και να επεμβαίνει όπου υπάρχει πρόβλημα. «Δυστυχώς, με αυτά που ισχύουν τώρα, ακόμη και η προμήθεια 1.200 λαμπτήρων που έχουν καεί, από τους δρόμους και τις πλατείες, ‘σκαλώνει’ στην γραφειοκρατία», είπε. Ανακοίνωσε, όμως, ότι πριν τρεις ημέρες ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και ο δήμος αναμένει αυτά τα υλικά, «για να φωτιστούν και πάλι, σημεία της πόλης που τώρα παραμένουν στο σκοτάδι».

Και φωτοβολταϊκά στα σχολεία
Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι, στο μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα κατατεθεί πρόταση της διοίκησης, για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των σχολικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης. «Με την αξιοποίηση του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ευελπιστούμε ότι, μέσα στο 2013, 50 σχολικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, θα ηλεκτροδοτούνται και θα καλύπτουν κι άλλες ανάγκες, από τα φωτοβολταϊκά», είπε ο κ. Κουράκης.