Ένα έργο για την έννοια της αγάπης δίχως όρους ανεβάζει στη σκηνή του Θεάτρου 90 Μοιρών (Φιλίππου 36, τηλ 2315001960) από αύριο ο Ιάκωβος Μυλωνάς. >>>
«Χωρίς ανάσα» ο τίτλος του και όπως είπε ο ίδιος χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου «είναι μια ιστορία αγάπης για ένα ζευγάρι που συναντιέται, ερωτεύεται, ζει ο ένας για τον άλλο, όμως από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ένα μυστικό θα δουν αν οι θυσίες που έκαναν ο ένας για τον άλλο άξιζαν». Όπως είπε ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο έργο από ένα ποίημα του Καβάφη. Στη συνέχεια έγραψε και αυτός ένα ποίημα και το μετέτρεψε σε θεατρικό, το οποίο και σκηνοθετεί. 

Πρόσθεσε πως το «Χωρίς ανάσα» είναι «ένας ύμνος στις ανθρώπινες σχέσεις». «Πιστεύω ότι μόνο όταν γίνουμε καλύτεροι μπορούμε να αναζητούμε κάτι το καλύτερο. Το μόνο που ξέρουμε σήμερα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και σαρκοβόροι απέναντι στους άλλους. Ελπίζω να ηρεμήσουμε και πιστεύω ότι αυτό που θα μας σώσει είναι η αγάπη. Εξάλλου αν δεν δείξουμε συμπόνια και ότι σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλο η ζωή δεν θα έχει νόημα. Και μονάχα μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά και να δημιουργήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μυλωνάς. 
Αφετηρία στην ιστορία του είναι το κομβικό σημείο της σχέσης του ζευγαριού, το μυστικό. Η αφήγηση θα έχει μη γραμμική πορεία. «Το παρελθόν μπαίνει στο παρόν και εξηγεί το τι συμβαίνει», σχολίασε ο δημιουργός.

Για το Θέατρο 90 Μοιρών
Το Θέατρο 90 Μοιρών άνοιξε τις πύλες τον Φλεβάρη του 2012 από τον θεατρικό παραγωγό Σίμο Ζευγαρίδη. Όπως είπε ο ίδιος σιγά σιγά χτίζει έναν πυρήνα συνεργατών. Ήδη στο πλευρό του έχει τον κ. Αχιλλέα Ψαλτόπουλο και τον Ιάκωβο Μυλωνά. Και έπεται συνέχεια…
Η επιλογή του ονόματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Η σκηνή σχηματίζει ορθή γωνία (90 μοίρες) με το κοινό να μπορεί να κάθεται σε δύο πλευρές. Ο κ. Ζευγαρίδης απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του να κάνει μια νέα θεατρική σκηνή στην πόλη μας εν μέσω κρίσης είπε πως «οι μέρες που ζούμε είναι οι πιο κατάλληλες για να προσφέρεις». 

Συντελεστές 
Σκηνοθεσία – κείμενο Ιάκωβος Μυλωνάς, σκηνικά – κοστούμια Φίλιππος Παπαγεωργίου, χορογραφίες Κατερίνα Κατακη, βοηθός σκηνοθέτη Αντιγόνη Παπαθανασίου, φωτισμοί Κώστας Σπυριδόπουλος. Παίζουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αντιγόνη Παπαθανασίου.

Χρήσιμα
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30. 
__________________________________________________________________
το κείμενο είναι της Λεμονιάς Βασβάνη, από τον Τύπο Θεσσαλονίκης