Νέα επεισόδια είχαμε, σήμερα το πρωί, στο χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. >>>

Τα επεισόδια άρχισαν όταν επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ, για να ανοίξουν το δρόμο στα μηχανήματα του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και να αρχίσουν οι εργασίες. Μια διμοιρία των ΜΑΤ βρέθηκε στο σημείο κι απώθησε τους κατοίκους που είχαν καταλάβει, από χθες, το χώρο. Εκείνοι αντέδρασαν κι εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους: Κάτοικοι τραβούσαν από τα... μπατζάκια των παντελονιών και τα ρούχα τους αστυνομικούς, άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν, με τα πλαστικά ρόπαλα τους κατοίκους.
Οι κάτοικοι απωθήθηκαν έξω από την περίφραξη κι ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις με τους άνδρες των ΜΑΤ.
"Αντιδρούμε στην κατασκευή ενός ΣΜΑ που θα υποδέχεται πάνω από 1.000 τόννους απορριμμάτων την ημέρα, ενώ η ημερήσια 'παραγωγή' απορριμμάτων όλου του οικοδομικού πλέγματος της Θεσσαλονίκης είναι στους 500 τόννους. Πάνε να δημιουργήσουν άλλη μια χωματερή, ειδικά τώρα που ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης γεμίζει και θα κλείσει", καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι, που ζητούν την κατασκευή του ΣΜΑ, υποστηρίζουν ότι "κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Η χωρητικότητα είναι μεγαλύτερη για να εξυπηρετηθούν έκτακτες ανάγκες διημέρων κι όχι για να μετατραπεί ο ΣΜΑ σε χωματερή". Επισημαίνουν, δε, τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την κατασκευή του έργου.
Και μια λεπτομέρεια: Σήμερα πρόκειται να φθάσει ο ελεγκτής του έργου, από την Ε.Ε....