Ο Αλέξης Τσίπρας στρέφει τα βέλη του στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ότι η χώρα έχασε τη δυναμική της επαναδιαπραγμάτευσης.
Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι, εξαιτίας της στάσης του, έχει χάσει η χώρα τη δυναμική τής επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά και για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στον ξένο Τύπο που «εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά». 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας, καθώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτήν τη δυναμική και σήμερα, δυστυχώς, «ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή». 
Σχολιάζοντας συνεντεύξεις του πρωθυπουργού σε ξένες εφημερίδες ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και τον λαό μας. Εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε 
ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα- θρέμμα της δικής του πολιτικής». 
Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης, οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξαιτίας της πολιτικής τής σκληρής λιτότητας που εφάρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».