Τη συνέχιση της μεταφοράς των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, αλλά και την δυνατότητα σίτισής τους, διεκδικούν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων αυτών της Μακεδονίας. >>> 

Γι αυτό προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους (11.00 π.μ.).
Μαθητές και γονείς από το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Θεσσαλονίκης και από περίπου 12 μουσικά σχολεία της Μακεδονίας, θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα διαμαρτυρηθούν, με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, για την έλλειψη λεωφορείων που τους μεταφέρουν από και προς τα σχολεία τους, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων, ο ιδρυτικός νόμος των σχολείων αυτών προβλέπει τη δωρεάν μετακίνηση και σίτιση των παιδιών με την ευθύνη του κράτους, διαφορετικά θα επέλθει η συρρίκνωση και απαξίωσή τους. 
Επιπλέον, ζητούν τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης ώστε τα σχολεία αυτά να συμπεριληφθούν ως διαδημοτικά – υπερτοπικά (ειδικά) σχολεία, μαζί με τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από την σχολική μονάδα.
Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, αλλά και περιφερειακή σύσκεψη των Συλλόγων των σχολείων της Μακεδονίας, προκειμένου να προσδιορίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.