Τριάδα για το βράδυ της Παρασκευής. Οσοι πιστοί προεσέλθετε :

ΣΑΤΟΡΟΥ-ΓΚΑΖΕΛΕΚ: Δεν περίμενα το over σ’ αυτό το ματς να βρίσκεται στο όριο του 2. Βεβαίως η Σατορού δεν είναι ομάδα που ανοίγει τα σκορ, μόλις δέκα έχει πετύχει σε ισάριθμα ματς που έχει παίξει ως τώρα, κι αυτό προφανώς μετράει στη λογική του μπουκ. Εχει σημασία, όμως, και με ποιον παίζει. Η Γκαζελέκ ξεκίνησε όπως σχεδόν κάθε νεοφώτιστη, φοβισμένα και συντηρητικά, πήρε κάτι βαθμουλάκια, αλλά δύσκολα ξεκολλούσε από τη ουρά της βαθμολογίας. Στα τελευταία δύο, που θεώρησε ότι παίζει με ομάδες μακριά από τη δική της δυναμική, έπαιξε πιο ανοιχτά. Αποτέλεσμα; 2-2 εκτός με τη Μονακό και νίκη 3-1 επί της Ναντ, τέσσερις βαθμοί μαζεμένοι (από τους συνολικά δέκα) και πέντε γκολ (από τα συνολικά δέκα της).
ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Τρία ματς χωρίς νίκη είναι πολλά για μια ομάδα όπως η Γαλατά και έναν προπονητή όπως ο Τερίμ. Την πάτησε με την Ορντούσπορ του Κούπερ, καπάκι ήλθε η ήττα εντός από τη Μπράγκα για το Champions League και η άλλη γκέλα, με την Εσκισεχίρ εντός. Πολλά μαζί τα χαστούκια και αυτό που έχω μάθει είναι ότι η Γαλατά ειδικά, με τον Τερίμ ακόμα πιο ειδικά, έχει μάθει να «σηκώνεται» από τέτοια. Η απόδοση στο διπλό της δεν είναι και καμιά σούπερ ευκαιρία, τη θεωρώ λίγο περισσότερο από δίκαιη. Η Γκεντσλέρ είναι τώρα στην 4η θέση, αλλά το πρόγραμμα την έχει ευνοήσει πολύ.

ΜΠΟΡΝΤΟ-ΛΙΛ:  Παίζει ρόλο η νίκη της Μπορντό επί της Λιόν, που δείχνει χαρακτήρα, βλέπω όμως ότι η Μπορντό έχει αυτή μέχρι τώρα δύο γκέλες εντός έδρας, με την Αζαξιό και τη Νις, ομάδες που δεν πλησιάζουν ούτε στο νυχάκι τη Λιλ. Θα μουπεις, και οι λιλουά τι κάνουν; Στη μετριότητα κινούνται, ειδικά εκτός έχουν «κωλώσει» σε έδρες που δεν τις λες και φόβητρα. Αλλά γενικά τέτοια στοιχεία αποφόρτισης, όπως τα ματς των εθνικών ομάδων, μπορεί να λειτουργήσουν ως reset σε παιχνίδια με ποιότητα. Το διπλό της Λιλ μου ταιριάζει.